Az államfő felesége is maszkokat varrt

A járvány kezdete óta jó néhányan úgy döntöttek, önkéntes munkában textilmaszkokat varrnak a segítségre szorulóknak. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége az elmúlt hetekben mintegy ezer maszkot készített, ezeket a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak és a Hegyvidéki Önkormányzatnak ajánlotta fel.

„A járvány megjelenésekor a híreket nézve napról napra nőtt bennem a feszültség, nem tudtam, hová fajul a helyzet. Közben az összes hivatalos programunkat törölték, tele lettem idővel, ezért úgy éreztem, tennem kell valami hasznosat. Az egyik lányom javasolta, hogy varrjak maszkokat” – beszélt lapunknak Herczegh Anita arról, miért döntött úgy több mint egy hónappal ezelőtt, hogy önkéntes munkában a varrógép mellé ül.Az_allamfo_felesege_is_maszkot_varr2

Először az otthon talált alapanyagokból kezdett el varrni a családtagoknak és a közelükben lévőknek. Aztán az egyik ismerősén keresztül nagyobb mennyiségben profi anyagokhoz jutott hozzá, ekkor ajánlotta fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, amellyel régóta szoros kapcsolatban áll, hogy ha a szervezet igényli, szájmaszkokat varr az intézményeiben dolgozó munkatársaknak, önkénteseknek, valamint az otthonokban élőknek. A szeretetszolgálat vezetői örömmel fogadták a felajánlását.

„Az elején még egyedül varrtam, később két barátnőm is csatlakozott – folytatta az államfő felesége. – Az előmunkálatokban, a vasalásban a gyermekeim dolgoztak a kezem alá, és anyukám is segített, aki most velünk lakik.”Az_allamfo_felesege_is_maszkot_varr1

Herczegh Anita elmondta, hogy a szeretetszolgálat legutóbb már jelezte, van elegendő maszk, ezért egy Pest megyei idősotthonnak és XII. kerületi lakosként a Hegyvidéki Önkormányzatnak is adományozott. A polgármesterre bízta annak eldöntését, kihez kerüljenek a textilmaszkok a Hegyvidéken.

sz.