Online sportolás és nagytakarítás

Ha tavasz, akkor sportolás! Az idén sincs ez másképp, még akkor sem, ha a járványhelyzet némileg átírja a megszokott forgatókönyvet. A Hegyvidéki Sportközpont és a Hegyvidéki Önkormányzat a népszerű Aktív Hegyvidék program keretében most online biztosít sportolási lehetőségeket a mozogni vágyóknak.

A tavasszal már megszokott hegyvidéki sportdömping a koronavírus-járvány miatt sem marad el, csupán a helyszínek változnak: a parkokat, tornatermeket, közösségi helyeket az otthonok váltják fel. Folytatódik a rendkívül népszerű aerobik és kímélő torna, a szakképzett oktatók hetente számos online órával jelentkeznek. Ezeket a hegyvideksport.hu/digitalis-aktiv-hegyvidek/ weboldalon lehet követni. A kezdési időpontok megegyeznek a megszokott tornatermi órákéval, az újonnan csatlakozók számára pedig naprakész órarend szolgál segítségül.Online_sportolas_es_nagytakaritas

Szintén a világhálóra költözik a Muditayoga. A nem nyilvános webináriumon szerdánként 17.30–18.30-ig gyakorolhatják a relaxáló mozgásformákat a régi és az új vendégek. A csatlakozáshoz mindössze egyszeri regisztrációra van szükség a www.hegyvideksport.hu honlapon. A mindig vidám Zumba® órákról sem kell lemondani! Veronika Berger a Facebookon keresztül keddenként 14.25-től mozgatja meg alaposan a tanítványait.

Természetesen valamennyi online óra ingyenes, és hozzájárul ahhoz, hogy fittek maradjunk. Érdemes akár mindegyiket folyamatosan követni, ám az sem baj, ha egy-egy foglalkozáshoz csak alkalmanként csatlakozunk. A lényeg az, hogy minél több mozgásfajtát beiktassunk a hétköznapjainkba, így fizikálisan és mentálisan is a megfelelő szinten tarthatjuk magunkat.

A Hegyvidéki Sportközpont munkatársai nemcsak a virtuális térben, hanem az intézményhez tartozó épületekben is dolgoznak. Megkezdődött ugyanis a Városmajor utcai uszoda és a felette található tornacsarnok nagytakarítása, a tornaterem takarítása, tisztasági festése, az öltözők és a vizesblokkok fertőtlenítése, továbbá a sportszerraktár rendbetétele és a falak átfestése. Mindez annak érdekében történik, hogy a vendégek egy dekoratívabb és sokkal tisztább létesítménybe térhessenek majd vissza – remélhetőleg minél hamarabb. A fiatalabb korosztályok biztonságát szolgálja, hogy a szakemberek fertőtlenítik és baktériummentessé teszik a kisbuszokat, amik a gyerekeket szállítják a kötelező úszásoktatásra.

Folyik a munka a Hegyvidéki Sportközpont telephelyein is. A munkatársak arra törekszenek, hogy minél rendezettebb és legfőbbképpen biztonságosabb helyszíneken folytatódhasson a közösségi sportolás. Megújulnak a Városmajor utcai és a Meredek utcai műfüves labdarúgópályák palánkjai, valamint higiénikusabbak lesznek az öltözők itt is és a Kiss János altábornagy utcai tornateremhez tartozó helyiségben is.

MM.