Hasznosítsuk helyben, amit lehet!

A magyar kormány 2020. március 28-tól kijárási korlátozást rendelt el. A kormányrendelet értelmében erdészeti tevékenység végezhető, így még lehet jelentkezni a Hegyvidéki Zöld Iroda lakossági akciójára, az ingyenes ágaprítási programra.
Az akció keretében a Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodája által megbízott vállalkozó a helyszínen felaprítja a kerti munkálatok során keletkezett ágakat, gallyakat. Az apríték a darálást követően helyben marad, így helyben felhasználható, hasznosítható (talajtakarás, komposztálás).

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az ágaprítási munka személyes kontaktus nélkül is elvégezhető, akár kerten belüli aprítás esetén is. A kialakult járványügyi helyzet miatt kérjük, kerüljék a személyes kontaktust, és tartsák be a biztonságos távolságot (minimum 1,5 méter) mind munkatársaink, mind az Önök érdekében

Amennyiben az operatív törzs vagy az önkormányzat vezetésének döntése kapcsán az akció szünetelne, erről haladéktalanul értesítést küldünk.

A szolgáltatás a kerületi lakosok számára ingyenes az alábbi feltételekkel:

 • előzetes regisztrációhoz kötött,
 • egy címen egy regisztráció adható le,
 • regisztrált címenként maximum 10 m3 zöldhulladék aprítása biztosított.

Az ágak, gallyak előkészítése:

 • frissen (egy évnél nem régebben) vágott, maximum 20 cm átmérőjű, szennyeződéstől mentes gallyak és ágak készíthetők össze,
 • a levágott ágakat és gallyakat a vastagabb végükkel egy irányba rendezve kell előkészíteni,
 • hosszában nem kell a gallyakat elvágni, darabolni (a nagyobb, egyben lévő ágakat könnyebb az aprítógépbe behelyezni),
 • az egyberendezett ágakat és gallyakat nem kell összekötni,
 • az összekészített ágakat és gallyakat az előzetesen egyeztetett időpontban a vállalkozó részére át kell adni (azokat a közterületre nem lehet kihelyezni),
 • amennyiben az aprítás nem az ingatlan területén történik, az aprítékot a darálást követően mihamarabb be kell hordani a közterületről a magánterületre.

Az apríték felhasználásának lehetőségei és előnyei:

 • komposztálható, körülbelül fél éven belül humusz keletkezik belőle,
 • talajtakarásra használható – nem engedi kiszáradni a talajt, gátolja a gyomnövények elszaporodását, bomlás során tápanyaggal látja el a növényeket.

A jelentkezés módja

Kizárólag online, a https://eugyintezes.hegyvidek.hu honlapon, a Regisztrációt/Bejelentkezést követően, a Zöld Iroda fül alatt 2020. április 30-ig lehet jelentkezni, regisztrálni.

További információk

Előzetes érdeklődés a 06-70/938-8474-es telefonszámon.

Regisztrációt követően a 06/30-544-8778-as telefonszámon.

A jelentkezők a jelentkezési és a regisztrációs űrlap kitöltését követően részletes tájékoztatást kapnak.

A Hegyvidéki Zöld Iroda a szolgáltatást a jelentkezés sorrendjében, a rendelkezésre álló költségkeret kimerüléséig tudja biztosítani.