Izgalom és szórakozás a kilátófutáson

Sport, egészség, szórakozás – talán ezzel a három szóval lehet a legjobban jellemezni a Fuss a csúcsra! lépcsőfutóversenyt, amit szeptember 5-én immár tizenegyedik alkalommal rendez meg a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. és a Hegyvidéki Önkormányzat. Ismét egy hamisítatlan XII. kerületi családi programra van kilátás Budapest legmagasabb pontján, a János-hegyi Erzsébet-kilátónál.
A jó hangulatról a futás mellett a versenyzés izgalma gondoskodik. Bár az ajándék póló és a befutócsomag mindenkinek jár, a győztesek egyéb díjakra is számíthatnak. A kilátó 134 lépcsőfokát a leggyorsabban maga mögött tudó férfi és női versenyző az idén is 30 000 forintos utalvánnyal térhet haza. További ajándékkupont kapnak a szintidőket teljesítők, valamint a kategória leggyorsabbjai.Izgalom_es_szorakozas_a_kilatofutasonA verseny délelőtt 9 órakor kezdődik, a futókat egyenként, a rajtszámuk szerint növekvő sorrendben, továbbá a családi kategóriában (szülő + gyermek) indítják. Először az interneten regisztrálók rajtolnak el, utánuk következnek a helyszínen nevezők. A 18 év alattiak csak szülő vagy gondviselő beleegyezésével vehetnek részt a sporteseményen. Az utolsó rajt időpontja 15 óra.
A rendezvény ingyenes, előnevezésre a http://hegyvideksport.hu/fuss-a-csucsra weboldalon van lehetőség, ennek határideje: szeptember 1. A helyszíni nevezőket folyamatosan várják a szervezők a kilátónál.
A kísérők szórakoztatását gazdag színpadi és gyerekprogramok biztosítják. A kilátó előtti téren fellépnek Szécsi Böbe, az Afronauta, a Hegyvidék SE szakosztályai, a Csillagszeműek, a Szivárvány Táncszínház, míg a zumbáról Veronika Berger gondoskodik. A könnyebb feljutás érdekében a Hegyvidéki Önkormányzat ingyenes buszjáratot indít a Normafa autóbusz-végállomástól.

sm.