Uj_utak_epulnek

Új utak épülnek

Az utóbbi évek legnagyobb útépítése zajlik a Normafa térségében, ahol az utolsó fázisához érkezett az új Eötvös út kialakítása. A komplex fejlesztés magában foglalja a csillebérci ifjúsági központ bejárata előtti autóbusz-fordulót, valamint a Konkoly-Thege Miklós út legfelső, immár zsákutcává alakuló részén jelenleg is épülő parkolót.
A buszforduló már elkészült, ez megkönnyíti a menetrend szerinti járatok visszafordulását, valamint kulturált pihenési lehetőséget biztosít a sofőrök számára. Fel- és leszállni a központ bejáratánál eddig is működő megállóban lehet, így ebben nincsen változás. Gyakorlatilag szintén befejeződött az Eötvös út új szakaszának kialakítása, már csak a tereprendezés van hátra.
A végéhez közelednek a Konkoly-Thege Miklós úti parkoló munkálatai. Ez váltja ki a három meglévő, a Normafa Síház és a még működő régi buszforduló közötti, a gyermekvasút Normafa megállója melletti és a Konkoly-Thege Miklós úti murvás parkolókat. Mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyek is lesznek, továbbá az elektromos autók töltését lehetővé tévő modern töltőfejeket telepít a kivitelező.
Jól halad a Gyógyfű utca Csaba utca felőli oldalának rendezése, ahol vadonatúj út készül. Azért, hogy ez biztonságosan járható legyen, odébb kellett helyezni az érintett kerítéseket, ami jelenleg is folyamatban van. Elkészült viszont a szegélyezés a szemközti oldalon. Amint a helyükre kerülnek az új kerítések, az útpálya térkövezése is megtörténik.
A végéhez közeledik az Álom utcai fejlesztés. Már kész van a Zalatnai és a Trencséni utca közötti vízelvezető árok, és az útépítők hamarosan elvégzik a szükséges burkolatjavítást is. Ezzel megoldódik a korábban rendszeresen gondokat okozó csapadékvíz elvezetése.

mm.