Autós koronavírus-tesztállomás a MOM Sportnál

Megnyílt a Hegyvidék első autós koronavírus-szűrőhelye a Jagelló úti parkolóban. Időpontot nem kell foglalni, sőt, tesztelésnél ki sem kell szállni a gépkocsiból.

Megkezdte működését a Drive-In COVID-19 tesztállomás a MOM Sport által fenntartott Jagelló úti parkolóban. Az autós tesztelőhelyet a Fájdalom Ambulancia és a Smart Covid Center nyitotta meg, amelyek már április óta üzemeltetnek egy szűrőkonténert a MOM Sport épülete mellett.

A tesztre érkezőknek ki sem kell szállniuk gépkocsijukból, csak meg kell állniuk az állomáson kijelölt helyen, és megadniuk az adataikat – mindössze nevet, e-mail-címet és telefonszámot. Miután fizettek, egy tetőtől talpig védőöltözetbe bújt asszisztens vesz mintát. A folyamat nagyjából öt percet igényel. Az antigén mobilteszt eredménye egy órán belül, a laboratóriumi PCR-teszté pedig másnapra készül el. Mindenki elektronikus formában, a megadott e-mail-címére kapja meg a leletét. A tesztek ára egységesen 19 500 forint.

„Közeledik a karácsony, az idén is sokan készülnek szeretteik meglátogatására. A jelenlegi járványhelyzetben egyre többen szeretnének megbizonyosodni arról, hogy nem fertőznek” – indokolta Macher Szabolcs, a MOM Sportban működő Fájdalom Ambulancia operatív vezetője, miért hozták létre az új szűrőhelyet. Hozzátette, hogy az ünnepi rokonlátogatásoktól függetlenül is sokan igényelnek mostanában koronavírustesztet, például mert fertőzött van a környezetükben, vagy a munkahelyük kéri. Különféle egészségügyi beavatkozások előtt is szükség lehet a tesztre.Autos_koronavirus-tesztallomas_a_MOM_Sportnal

Dr. Magyar Mátyás, a Fájdalom Ambulancia vezetője arról beszélt, hogy mostani kezdeményezésük alapvetően a hegyvidéki lakosoknak szól, az ő életüket próbálják megkönnyíteni az időpontkérés nélküli szűrési lehetőséggel. Az autós tesztelési mód a lehető legnagyobb kényelmet és biztonságot nyújtja, hiszen nem kell zárt térben másokkal együtt várakozni, vagy sorban állni a hideg, téli időben.

„Ez az első autós koronavírus-tesztállomás a Hegyvidéken” – emelte ki Móczán Mónika, a MOM Sport vezetője. Mint mondta, a sportlétesítmény szívesen támogat minden olyan kezdeményezést, ami hozzájárul a járvány terjedésének megakadályozásához. Tágas és könnyen megközelíthető Jagelló úti parkolójuk pedig tökéletes helyszín az autós teszteléshez.

A Jagelló úti tesztállomás hétfőtől péntekig 7–17 óráig, szombaton 8–12 óráig tart nyitva. Karácsony és újév napja között is van lehetőség a tesztelésre, csak az ünnepnapokon szünetel a szűrés. Jövőre a tervek szerint mindaddig működik a hely, amíg a járványhelyzet és a kereslet indokolja.

 

sz.