Ideiglenesen zsákutca az Árnyas út

Az ingatlantulajdonos december 18-ig az úttest teljes lezárásával járó támfalépítést végez az Árnyas út 18. előtt. Emiatt az útszakasz a Budakeszi út és a Zugligeti út felől is ideiglenesen zsákutca lesz. A kivitelező reggel 9-ig és 15 óra után lehetővé teszi az ingatlanok megközelítését autóval, míg a gyalogosok közlekedése egész nap biztosított.
A közlekedés biztonságát szolgáló változások várhatók a XII. kerület több pontján, elsősorban a parkolási anomáliák felszámolása a cél. Már a helyükre kerültek a megállni tilos táblák a Németvölgyi Általános Iskola szervizútján. Szintén tilos lesz a parkolás a Vas Gereben utca két kanyarodó részén, mivel az oda álló gépkocsik miatt nem férnek el a szemetesautók és a nagyobb járművek. Megrongálódott egy háromméteres védőkorlát a Széchenyi-emlékműnél, az építmény alatti zöld területen, ezt a lehető leghamarabb helyreállítják a szakemberek.
Folyamatosan zajlik a hegyvidéki utak kátyúzása. A balesetveszélyes úthibákat 48–72 órán belül, a kisebb kátyúkat észlelési sorrendben javítják ki a munkások. A lakók a www.hegyvidek.hu honlapon és a mobiltelefonra ingyenesen letölthető Hegyvidék-applikáción jelenthetik be a hibákat. A fővárosi kezelésű főutak és tömegközlekedési útvonalak esetében a 301-7500-as telefonszámot kell hívni.
Decemberben is folytatódnak a közműmunkák. Az év utolsó hónapjában a fővárosi önkormányzat megbízásából szennyvízcsatornát alakítanak ki, kiváltják a vízvezetéket, valamint elvégzik a vízelvezető árok mederrendezését a Csiga utcában. Hasonló munka zajlik a Rácz Aladár út 119–135. közötti szakaszon, ahol a szennyvízcsatorna felújításával foglalkoznak a kivitelezők. A munkálatokkal érintett utcákban a következő hetekben ideiglenes forgalmi változásokra, a parkolási lehetőségek és a gyalogosforgalom korlátozására kell számítani.

mm.