Karácsonyi csomagok a Gennaro Verolino iskolának

Ha valaki úgy akarja érezni magát, mint egy igazi rocksztár nincs más dolga, csak hozzon ajándékokat a Gennaro Verolino iskolának. Olyan szeretetet és ovációt tapasztal, amit szinte el sem lehet képzelni – e szavakkal vezette be Pokorni Zoltán polgármester az Mcsemege Príma üzleteket működtető Budaconsum Kft.-től kapott karácsonyi édességcsomagok átadását. Bár az ováció a járvány miatt most elmaradt, a túláradó szeretetet így is mindenki érezte a speciális nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó Hegyhát úti intézményben megtartott szűk körű ünnepségen.
„Évekkel ezelőtt megkeresett minket a Budaconsum, hogy szívesen támogatna egy hegyvidéki iskolát. A Gennaro Verolinót javasoltam, most pedig jó látni, hogy ez a kapcsolat kitart és eredményes” – folytatta a polgármester, aki elmondta, hogy tavaly vásárlói kampány keretében összegyűlt tartós élelmiszerekkel, tisztítószerekkel és különböző finomságokkal lepte meg a kft. az iskolát. Minden felajánlást megduplázott, azaz egy forint mellé egy másikat tett, így mintegy kétmillió forintnyi adomány jött össze.
A cég az önkormányzattal is együtt dolgozik, az otthoni segítségnyújtásban vesz részt. A megkapott bevásárlólista alapján összeállítja a termékeket, amiket aztán az önkormányzat segítői visznek el a címzettekhez. Ez a rendszer bevált, már tavasszal is ugyanígy működött.Karacsonyi_csomagok_a_Gennaro_Verolino_iskolanakAmmerné Nagymihály Emília, a Gennaro Verolino Általános Iskola és Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon vezetője arról beszélt, hogy most ugyan elmaradt az ilyenkor megszokott műsor, de mindenki nagyon várja a meglepetéscsomagokat. Ezeket az osztályok külön-külön, a saját termeikben vehetik át. „Számunkra különösen nehéz ez az időszak, hiszen a mi gyerekeink fokozottan igénylik a társas érintkezéseket, így a nagyszabású közös ünnepségeket is. Sajnos erre most nincs lehetőség, nélkülöznünk kell azt a szeretetet és örömet, amit ezek az alkalmak adnak” – fogalmazott.
A tavaly kapott ajándékok egy része még megvan – tette hozzá az iskolavezető. Különösen jó hasznát veszik a papírárunak és a fertőtlenítőszereknek, míg a tartós élelmiszereket a tankonyhában használják fel.

M.