Álarcos pedagógusbál a MOMkult-ban

Gondolákkal és Szent Márk téri galambokkal ugyan nem lehetett találkozni a huszadik hegyvidéki pedagógusbálon, a nyüzsgés, az ötletes álarcok és a játékos feladatok mégis tökéletesen felidézték a híres velencei karnevál hangulatát. A szervező Táltos Óvoda munkatársai – kétévente más-más intézmény vállalja a lebonyolítást – ugyanis erre az estére a lagúnák városát álmodták a MOM Kulturális Központ kupolatermébe.Alarcos_pedagogusbal_a_MOMkultban1Gidófalvy Dénes, a Hegyvidéki Önkormányzat oktatási és kulturális bizottságának elnöke köszöntőjében az önkormányzatnak tavaly odaítélt Hild-díj átadásakor előadást tartó Jan Gehl gondolatát idézte. A világhírű dán várostervező akkor azt mondta, az ember legfontosabb szükséglete más emberek társasága. Ezért az építészeknek úgy kell újragondolni a tereket, hogy azok alkalmasak legyenek a találkozásra.
„Amikor együtt vagyunk a rokonainkkal, barátainkkal, szívesen beszélgetünk, szórakozunk, ha pedig ennek van valamilyen kerete, a jókedv még inkább fokozható. Ilyen alkalom a bálozás, amelyhez hagyományosan hozzátartoznak a szép ruhák és díszletek” – fogalmazott Gidófalvy Dénes.
A felhőtlen szórakozást szolgálta a megannyi látványos trükköt felvonultató bűvészelőadás, valamint Szabó Zsolt László és barátai régizenetáncháza, ami méltó bevezetője volt a rendezvénynek. Mielőtt azonban mindenki táncra perdült volna, a pedagógusbálokon megszokott kvíz következett. A versenyzők Velence történetéről, nevezetességeiről és a karneválról kaptak kérdéseket. A győztesnek járt a torta, de még nagyobb ajándékot vihetett haza a tombola nyertese, aki egy kétszemélyes wellnesshétvégére szóló foglalással lett gazdagabb. Azok sem szomorkodtak, akiket ezúttal elkerült a szerencse, hiszen a Derby Dance Band hajnalig húzta a talpalávalót. Alarcos_pedagogusbal_a_MOMkultban2

M.