Hegyvidéki Kultúrkártya: színvonal, kedvezmények

Kerületünk szerencsés elhelyezkedése és a budai régióban betöltött központi szerepe miatt az állandó lakosokon kívül sokan megfordulnak nálunk, itt dolgoznak, tanulnak, vásárolnak, vagy épp a színvonalas intézményeket látogatják. 2009 óta már azok is igényelhetnek Hegyvidék kártyát, és így igénybe vehetik az elfogadóhelyek által nyújtott kedvezményeket, akik nem kerületi lakosok, de életvitelükből adódóan sok időt töltenek a Hegyvidéken.

A Hegyvidék kártyát életre hívó és üzemeltető Hegyvidéki Önkormányzat ezen a gyakorlaton továbbra sem változtat, azonban van néhány olyan kiemelt, főleg kulturális program, amit saját erőforrásokból támogat, és amire szeretne kedvezményes bejutási lehetőséget biztosítani a hegyvidéki lakosoknak. Ezért, a nagyobb kerületi intézményekkel konzultálva, új funkciót vezet be a Hegyvidék kártyának, amit kizárólag a XII. kerületben élők igényelhetnek: a Hegyvidéki Kultúrkártyát.

 

Mitől lesz „kultúr” a kártya?

Már most is vannak olyan kerületi kulturális rendezvények, amik mindössze egy regisztrációs díj megfizetésével és a Hegyvidék kártya sorszámának megadásával látogathatók. Ezeket a rendezvényeket a Hegyvidéki Önkormányzat vagy valamelyik intézménye finanszírozza, és ezt a kedvezményes gyakorlatot a jövőben is szeretnék folytatni.

Ezt a kedvezményt azonban 2020 második felétől már csak azok a Hegyvidék kártya-tulajdonosok tudják majd igénybe venni, akik XII. kerületi lakosok, regisztráltak a kerületi E-ügyintézési rendszerben, és ott a megfelelő helyen megadják Hegyvidék kártyájuk számát.

Az E-ügyintézési rendszerbe itt lehet belépni: https://eugyintezes.hegyvidek.hu/

 

Hogyan lehet regisztrálni?

Új Hegyvidék kártyát online és személyesen is lehet igényelni. Személyes igénylésnél az ügyfélszolgálaton a munkatársak beregisztrálják az igénylőt, és amennyiben XII. kerületi lakos, a helyszínen beírják a kézhez kapott Hegyvidék kártya sorszámát az E-ügyintézési rendszerbe.

A régi kártyáknál vagy az online igényelt kártyák kézhezvételét követően az E-ügyintézésbe belépve lehet regisztrálni a Hegyvidék kártya sorszámát, és amennyiben a regisztráló XII. kerületi lakcímmel rendelkezik, akkor érvényes lesz a Hegyvidéki Kultúrkártya funkció is. Ha valakinek ez utóbbi gondot okoz, akkor ügyfélszolgálati időben az ügyfélszolgálat munkatársai segítséget tudnak nyújtani.Hegyvideki_kulturkartya

 

Milyen kulturális programok lesznek?

Az eddig is széles és színvonalas választék a továbbiakban is megmarad, sőt a MOM Kulturális Központ, a Barabás Villa és a Hegyvidéki Kulturális Szalon rendezvényei mellett a felújított Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban is lesznek programok.

A Hegyvidéki Kultúrkártyával kedvezményesen látogatható eseményekről a Hegyvidék kártya Facebook-oldalán, a https://12program.hu/ oldalon, valamint az intézmények (MOMkult, Barabás Villa, Hegyvidéki Kulturális Szalon, Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont) saját oldalain az egyes rendezvényeknél található majd tájékoztatás.