Mászófal az Ifjúsági Közösségi Térben

Minden évben nemes ügyet karol fel a MOL Multipont és a Hegyvidék kártya „Többet tehet, mint gondolná!” közösségi programja. Legutóbb az Ifjúsági Közösségi Tér kapott egymillió forintos támogatást, amit egy új mászófal beszerzésére fordított.
A 2014-ben induló program lényege, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat megjelöl néhány kerületi kezdeményezést, ezek közül választhatnak a MOL Multipont kártya- és a Hegyvidék kártya-tulajdonosok, akik 2018 óta az addigi egy helyett már évente kétszer szavazhatnak online. Múlt tavasszal a Mátyás-tábor eszközparkjának bővítése, ősszel pedig a Hajnóczy József utcában működő Ifjúsági Közösségi Tér mászófalának megépítése kapta a legtöbb szavazatot.Maszofal_az_ifjusagi_kozossegi_terbenEz utóbbi hivatalos átadóján Pokorni Zoltán polgármester elmondta, hogy korábban a Fekete István iskola, a Hegyvidéki Mesevár, a Normafa és a Süni Óvodák, valamint a Gennaro Verolino iskola kaptak támogatást. Mint hozzátette, úgy érzi, ezúttal is jól döntöttek a hegyvidékiek, olyan eszközzel gazdagodott a kerület, amit szívesen használnak a fiatalok.
Mindenki a saját útját járja, az életünk a mi felelősségünk – fogalmazott a polgármester. „Ezt kell megértetni először a kamaszokkal, mert hajlamosak másként értelmezni a velük történteket. Nekik segít a támogató környezet, amit kilenc évvel ezelőtt az Ifjúsági Közösségi Térben sikerült létrehozni” – zárta szavait.
„Elsősorban azok a fiatalok jönnek ide – egészítette ki az elhangzottakat Fonti Krisztina alpolgármester –, akiknél hiányzik valamilyen kötődés, vagy a meglévők nem megfelelők, ezért nem találják helyüket a világban. Itt ebben is segítséget kapnak.”

M.