Alapitvanyi_bal_egy_jo_ugyert

Alapítványi bál egy jó ügyért

Farsangi mulatságot szervezett a Konduktív Óvodáért Alapítvány, a jótékonysági akció bevételét a Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Óvodájának ajánlotta fel. Az összegyűlt adományokat a gyerekek mozgásfejlesztéséhez szükséges eszközök vásárlására és sportprogramok szervezésére fordítják.

„Adni jobb, mint kapni. Ezt minden bokszoló tudja!” – ezzel a mottóval hirdetett immár második alkalommal farsangi bált a Konduktív Óvodáért Alapítvány, amely hosszú ideje támogatja a Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Óvodájában folyó szakmai munkát.
Ezúttal a sport felé fordultak, hiszen a rendszeres mozgás rendkívül jó hatást gyakorol az óvodába járó gyerekek testi és szellemi fejlődésére. A bálozók igyekeztek jó példával elöl járni, mindenki valamilyen sportág képviselőjének öltözött. Voltak vívók, golfozók, vízlabdások, teniszezők, sőt egy műlovarnő is tiszteletét tette a vidám eseményen.
Őket köszöntötte az alapítvány nevében dr. Balogh Emese, aki elmondta, hogy a tavaly összegyűjtött felajánlásokból az óvodai csoportok buszos kirándulásokon vettek részt. A mostani bál a sportolást támogatja, mert azt szeretnék, hogy a gyerekek minél többször átélhessék a mozgás örömét.
Feketéné dr. Szabó Éva, a Konduktív Pedagógiai Intézet igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy jelentős segítséget kapnak az Emberi Erőforrások Minisztériumától, ugyanakkor mindig vannak részterületek, ahol jól jön a kívülről érkező támogatás. Ilyen a sport is, amely terápiás előnyei mellett igazi sikerélményt kínál. Ez utóbbi pedig különösen fontos a Pető óvodába járó gyerekeknek.
A köszöntőket követően a Dharman formáció adott koncertet, majd a Pető András Gyakorló Általános Iskola növendékeinek közreműködésével forgatott Pető Olimpia című motivációs kisfilmet nézték meg a jelenlévők. Szász Kitti négyszeres freestyle-focivilágbajnok fantasztikus trükkökkel kápráztatta el a közönséget, míg a parasportolók, köztük Ekler Luca videós üzenetei mindenkit meggyőztek arról, hogy kitartással szinte bármi elérhető a sportban. Nagy sikert aratott az El Diabolica salsabemutatója és a kvízjáték is. A hajnalig tartó tánc előtt következett a várva várt tombola, amin mások mellett a Fiatal Iparművészek Stúdiójának ajándékait sorsolták ki a szervezők a szerencsések között.
A sikeres jótékonysági farsang belépőjegyeinek eladásából, a tombolából és az önkéntes felajánlásokból származó bevétel elegendőnek bizonyulhat arra, hogy folytatódhasson a Pető Ovi Boccia Bajnokság, továbbá, hogy új sportágakat vezessenek be, megszervezzék az oviolimpiát, a sportválasztó programot, esetleg egy inkluzív családi sportnapot tartsanak az óvodában. A legfontosabb azonban az, hogy az óvoda nyolc csoportja – akár rendszeresen is – részt vehessen egy-egy sportfoglalkozáson, és a gyerekek megtapasztalják a sportolás közösségépítő erejét.

-os