Díszpolgárainktól búcsúzunk

Megrendülten fogadtuk a hírt, hogy 2019 év végén és 2020 első napjaiban három hegyvidéki díszpolgárt veszítettünk el. Fájó szívvel búcsúzunk dr. Báthory Katalintól, dr. Nemes Attilától és Szőnyi Erzsébettől.

Dr. Báthory Katalin (1927–2020) gyémántdiplomás vegyészmérnök, a történelmi Báthory család leszármazottja. „Látod, nekem is most úgy szakad a szó a lelkemből, hogy alig tudjuk elvágni! A sok régi történettel mennyivel gazdagabb lenne a jelenünk!” A vele készült beszélgetés lapunk 2017. január 31-i számában olvasható.Diszpolgarainktol_bucsuzunk

Dr. Nemes Attila (1938–2019) orvosprofesszor, érsebész és sebész, akinek kutatási területe a verőerek betegségei és gyógyítási lehetőségei, a verőérpótlás módszerei voltak. Tizenkét évig vezette a Városmajori Ér- és Szívsebészeti Klinikát, az ő nevéhez fűződik a 2003-ban átadott Cardiovascularis Centrum létesítése. Búcsúztatására február 3-án 14.30-kor kerül sor a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában.

Dr. Gémes Lajosné Szőnyi Erzsébet (1924–2019) alkotóművész, zenepedagógus, zenetudós, Kodály Zoltán zenepedagógiai módszerének világszerte ismert folytatója és népszerűsítője. „Ebben a kerületben születtem, itt éltem mindig. Úgy kötődöm ide, mint más a szülőfalujához. Nekem a tizenkettedik kerület a szülőfalum!” A vele készült beszélgetés lapunk 2017. május 9-i számában olvasható.