Ékes szólamok a Németvölgyiben

Kommunikációközpontú világunkban különösen fontos a tiszta, érthető beszéd; aki ennek nincs birtokában, az élet számos területén hátrányt szenvedhet. A kellő kompetenciák minél korábbi megszerzéséhez járul hozzá a minden évben meghirdetett kerületi vers- és prózamondó verseny. A 3–4. osztályosok részére kiírt sorozat döntőjének a Németvölgyi Általános Iskola adott otthont.
Azok a gyerekek kaptak meghívást, akik saját iskolájukban a legjobbnak bizonyultak. Nem volt előre megadott, kötött téma, mindenki a saját kedvenc versét szavalhatta. A szokásoknak megfelelően kategóriánként az első három helyezett könyvutalványt kapott.
A produkciókat most is szakértő zsűri értékelte, amelynek elnöke az egykori németvölgyis diák, Varró Dániel költő volt. Mint mondta, megtiszteltetés számára, hogy az alma materében zsűrizhetett. Annak pedig különösen örült, hogy két kisdiák is az ő verseit választotta, jóleső érzéssel hallgatta az ifjú szavalókat.
Dimanopulosz Andrea, a Németvölgyi igazgatója arról beszélt, hogy jó volt látni, milyen sok diák tartja fontosnak a verseket, a könyveket. Bebizonyosodott, hogy a gyerekek igenis olvasnak, és van igényük a művészetre.

M.

Díjazottak

3. évfolyam: 1. Palotás Zoltán (Virányos Általános Iskola), 2. Zarnóczki Zita (Svábhegyi Jókai Mór iskola), 3. Rádi Márton (Tamási Áron iskola).
4. évfolyam:
1. Peszlen Zita (Virányos), 2. Kökényessi-Fék Eszter (Svábhegyi Jókai Mór), 3. Gyetcel Artyom (Németvölgyi Általános Iskola).
Különdíjasok:
Kopányi Alex (Tamási), Halmos Jázmin (TE-gyakorlóiskola), Elek Izabella (Németvölgyi).