Elismerések kiváló rendőri munkáért

Tovább javult a Hegyvidék közbiztonsága, az eddig is jó statisztikák 2019-ben még kedvezőbb képet mutatnak – hangzott el a XII. kerületi rendőrkapitányságon megtartott év végi ünnepségen. Kiváló munkájuk elismeréseként negyvenen vehettek át jutalmat az önkormányzat közrendvédelmi közalapítványa jóvoltából.
Az állományt köszöntő Sztanyó István rendőr alezredes, rendőrségi tanácsos, kapitányságvezető rövid évértékeléssel kezdett. Elmondta, hogy mozgalmas időszak áll a kerületi rendőrség mögött, elég csak az európai uniós és az önkormányzati választásokra, valamint a Maccabi játékokra gondolni. Természetesen azonban a legfontosabb feladatuk a Hegyvidék közbiztonságának felügyelete, javítása. A kapitányságvezető szerint a legnagyobb fegyvertény, hogy a kevesebb bűncselekmény mellett nőtt a felderítések száma. Ez egyértelműen a nyomozati munka hatékonyságát bizonyítja.
Különösen látványos az előrelépés a két leggyakoribb bűncselekménytípus, a lakásbetörések és az autólopások terén. Utóbbi esetében Sztanyó István „történelmi fordulatról” beszélt, ugyanis 2019-ben alig tíz autólopás történt.Elismeresek_kivalo_rendori_munkaert„A bűnmegelőzés és a felderítés eredményessége szempontjából is egyértelműen pozitívak a folyamatok, amiben a lakosság hozzáállásának is komoly szerepe van. Úgy látjuk, a hegyvidékiek megfogadják a rendőrség tanácsait, kevesebb esélyt hagyva így az elkövetőknek. Egyre többen szerelnek fel lakásukban is riasztót, biztonsági zárakat használnak, és nem hagyják értékeiket jól látható helyen az autókban. Ez jelentős segítség a rendőrségnek!” – zárta szavait a kapitányságvezető, aki megköszönte az önkormányzat egész éves együttműködését, valamint az állománynak nyújtott anyagi és erkölcsi támogatását.
Az ünnepségen részt vevő dr. Váczi János polgármesteri főtanácsadó elmondta, valóban imponálók a bűnüldözési eredmények, de legalább ennyire fontos, hogy a kerület minden egyes polgára biztonságban érezheti magát a Hegyvidéken. Ez az az eredmény – hangsúlyozta –, amire méltán lehetünk büszkék.

m.