Elmondhatjuk véleményünket a zöld területekről

ZIFFA, azaz Zöld Infrastruktúra Fejlesztési és Fenntartási Akcióterv elnevezéssel középtávú stratégiát és akciótervet készít Budapest Főváros Önkormányzata a zöld területek védelme és fejlesztése érdekében. A főváros szakemberei kíváncsiak a városlakók parkokkal, erdőterületekkel kapcsolatos véleményére, ezért kérdőíves felmérést indítottak a www.ziffa.hu oldalon.

A weboldalon a város közel nyolcszáz – ezek között pedig a Hegyvidék mintegy negyven kerületi, fővárosi, erdészeti, valamint nemzeti parki fenntartásban lévő – zöld területével kapcsolatban írhatunk véleményt. Kifejthetjük, mennyire vagyunk elégedettek egy-egy terület állapotával, felszereltségével, tisztaságával és biztonságával, mit tekintünk az értékének vagy a hiányosságának, elegendőnek találjuk-e a meglévő funkciókat, infrastrukturális elemeket, vagy esetleg bővítenénk azokat.

„Meghosszabbítottuk a kérdőívek kitöltésére biztosított időszakot. Tavaszig mindenki számára nyitva áll a lehetőség, hogy megossza tapasztalatait, javaslatait az általa leggyakrabban látogatott zöld területekről” – mondta el lapunknak Tatai Zsombor, a Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft. környezettervezési irodájának vezetője.

A kérdőívek kitöltésével az egyes zöld területek későbbi fejlesztéséhez lehet támpontokat adni a fenntartóknak. A felmérés eredményei ugyancsak a www.ziffa.hu oldalon olvashatók majd.

k.