Hosszú Katinka nyomában a MOM Sportban

Népszerűek a gyerekek körében a MOM Sport úszótanfolyamai, de még inkább a házi bajnokságok, amelyeken megmutathatják egymásnak és szüleiknek, milyen jó barátságban vannak a vízzel. Erre évente két alkalommal, tavasszal és télen nagyszabású versenyen nyílik lehetőségük. Ez utóbbira minden eddiginél többen, közel kétszázan neveztek.Hoszzu_Katinka_nyomaban1Negyvenkilencen a 7–8 éves korosztályból érkeztek, és a 7 év alattiak száma is elérte a harmincat, ami azt jelzi, hogy hosszú távra biztosított lehet az utánpótlás. A fiatalokat a lelátón helyet foglaló közel 350 szurkoló, szülők, nagyszülők, barátok biztatták.
A mély vízben úszók a versenyre és bemutatóúszásra, a kis vízben úszók pedig a kis vizes játékra jelentkezhettek, aminek az volt a feltétele, hogy részt vettek az úszóiskola legalább egy turnusán a 2018–2019-es tanévben, és nem igazolt versenyzők. Köztük voltak a MOM Sport Úszó Tanoda délutáni oktatásán részt vevők, a Buborék Úszóiskola délelőtti, mindennapos testnevelési úszóórájára járók, a MOM Sport úszásoktatóinak magánoktatásait igénybe vevők, valamint a Szent Gellért iskola diákjai.Hoszzu_Katinka_nyomaban2A kisebbek programjában a 25 méteres pillangó-, hát-, mell- és gyorsúszás szerepelt, míg az idősebb, „rutinosabb” úszók 50 méteren álltak rajthoz. A leglátványosabb versenyszámnak ezúttal is a 4x25 méteres gyorsváltó bizonyult.
Két számban, mell- és hátúszásban is elsőként ért célba a harmadikos Zea, aki szeptember óta a MOM Sport növendéke. „Előtte a TF-re jártam, ott is jól éreztem magam, de ez az uszoda sokkal szebb, talán ezért megy jobban az úszás” – mondta mosolyogva a Testnevelési Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium kisdiákja, aki hetente három-négy edzésen vesz részt. Ha nagyobb lesz, szeretné megdönteni példaképe, Hosszú Katinka csúcsait – tette hozzá.
Még csak első osztályos, de nem a mostani volt az első versenye Bálintnak, aki igazi „MOM-os” úszó, már óvodásként a Csörsz utcai sportközpontban ismerkedett a sportággal. „Mell- és gyorsúszásban is második lettem – büszkélkedett. – Legközelebb, amikor a nagypapám eljön megnézni, a kedvéért aranyérmet fogok szerezni!”
Mindketten átvehették a dobogósoknak és a bemutatóúszáson részt vevőknek járó érmeket, az első három helyezettet pedig nemenként és korcsoportonként – 7 év alattiak, 7–8 évesek, 9–10 évesek, 11–12 évesek, 13–14 évesek, 14 év felettiek – külön is díjazták a szervezők. A többiek sem maradtak ajándék nélkül, eredményétől függetlenül valamennyi versenyző hátizsákot, szaloncukrot és egy piros-fehér MOM Sport-logóval ellátott pólót kapott.
A tanfolyamok az idén is folytatódnak, minden tudásszinten hétköznapokon négykor, háromnegyed ötkor, fél hatkor és negyed hétkor kezdődnek a foglalkozások. A serdülőknek kicsit később, hét órától is tartanak edzést a szakedzők, míg szombaton két időpontban, 10.30-kor és 11.15-kor kezdődik az oktatás.

-os

 További információk a MOM Sport úszótanfolyamairól: http://momsport.hu/uszoda/csoportos-oktatas