Jótékonysági hallévacsora a Svábhegyen

Az Istenhegyi Szent László Plébánia és a Svábhegyi Református Egyházközség összefogásának köszönhetően, a Hegyvidéki Önkormányzat támogatásával, az ünnepek előtt ismét jótékonysági hallévacsora várta a XII. kerületieket a Diana parkban, a Jókai-agora mellett felállított sátorban. Sokan a helyszínen fogyasztották el az egytálételt, mások az ünnepi asztalra szánták.
Így volt ezzel Fonti Krisztina alpolgármester is, aki elmondta, évek óta lelkes támogatója a programnak: „Többről van szó, mint adományozás; ez az esemény közelebb hozza egymáshoz az embereket, hozzájárul a lokálpatriotizmus, a helyi közösségek erősítéséhez. Jó látni, hogy a szakadó esőben is ugyanolyan nagy az érdeklődés, mint az előző években. Sokan szeretnek itt összejönni, kicsit együtt lenni, aztán hazavinni az ételt, és megosztani szeretteikkel.”Jotekonysagi_halle_vacsora_a_SvabhegyenA második világháborút követő években karácsony előtt a svábhegyiek ugyanezen a helyen találkoztak, hogy szabad ég alatt együtt készítsék el az ünnepi halászlét. Ezt a hagyományt elevenítette fel 2009-ben, s tartja azóta is életben Béres L. Attila és dr. Kóti Tamás, a svábhegyi református gyülekezet két tagja.
A svábhegyi reformátusok és a plébánia keresztyén közösségének együttműködése ékes bizonyítéka annak, hogyan lehet valódi emberi kapcsolatokat létrehozni és ápolni. Az immáron tizenegyedik jótékonysági vacsora bevételéből ezúttal a két egyházközség szegény családjai, valamint a Kárpátaljai Református Egyház Mandulafa Idősek Otthona lakói kaptak támogatást.

M.