Ünnepi ebéd a MOMkult-ban

Az adventi időszak egyik szép hagyománya, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat vendégül látja a kerület idős polgárait a MOM Kulturális Központban. Tavaly sem történt ez másképp, a műsoros program után ünnepi ebéd várta valamennyi résztvevőt.

„Az ünnepek idején is arra törekszünk, hogy a kerületi szépkorúak ne legyenek magányosak, élvezzék azt a mérhetetlen szeretetet, amivel mi mindig minden alkalommal készülünk a karácsonyi találkozásra” – fogalmazott Druskóczi Tünde, a Hegyvidéki Szociális Központ vezetője.

A Zugliget Óvoda Zöld csoportjának tagjai az Angyalok és pásztorok című táncukat mutatták be, majd dr. Fojtíková Katarína, a Hegyvidéki Szociális Központ intézményvezető-helyettese Móra László Karácsony édes ünnepén című versét adta elő. Végül az önkormányzati intézményvezetők dalárdája derítette még jobb kedvre a jelenlévőket.Unnepi_ebed_a_MOMkult-ban

Fonti Krisztina alpolgármester arról beszélt, ünnepek idején különösen fontos, hogy ne legyünk magányosak: „Itt, a Hegyvidéken gondot fordítunk a közösségeinkre, hiszen az ember alapvetően nem arra született, hogy egyedül éljen. Ezért is lehetünk büszkék arra, hogy mi képesek vagyunk közösségeket teremteni.”
Kovács Barnabás és felesége tizennégy éve járnak a Normafa Gondozási Központ Idősek Nappali Klubjába, a házaspár a karácsonyi ebéden is rendszeresen részt vesz. Számukra a szeretet ünnepe egy másik jeles eseményhez is kapcsolódik, december 19-én ünneplik a házassági évfordulójukat, 2019-ben immár a 49.-et – mesélte Kovács Barnabásné, amihez a férje mosolyogva csak annyit fűzött hozzá: „Jobb lenne, ha negyvenkilenc évesek lennénk.”

MM.