Dance Challenge: egyedülálló táncversenysorozat

Magyarországon egyedülálló versenysorozatot hirdetett Dance Challenge Budapest néven a Hegyvidék Sportegyesület részeként működő Szivárvány Táncszínház. A kezdeményezés célja a különböző tánciskolák kreativitásának és improvizációs készségének fejlesztése, összemérése, a táncstílusok bemutatása.
A háromfordulós bajnokság első versenyének a Testnevelési Egyetem Alkotás utcai csarnoka adott otthont. A megnyitón dr. Lacza Zsombor tudományos rektorhelyettes arról beszélt, hogy a tánc és a sport között egyre vékonyabb a határvonal, ezért is örömteli, hogy az egyetem új kampusza lehet a házigazdája ennek a programnak. Pólus Enikő, a Me-Se-Kő Mentálhigiénés Segítő Központ és MESEKŐ Alapítvány alapítója szerint a táncos gyerekek szorgalmasak, tehetségesek, irigylésre méltó értékekkel rendelkeznek, ami azért lényeges, mert ők jelentik a jövőt.Dance_Challange„A gyerektől a felnőtt korosztályig minden kategóriában és stílusban lehet indulni a versenyen, ami kiváló alkalom a tánc mint művészeti és sporttevékenység új oldalainak megismerésére. Ráadásul a határidőhöz kötött, megerőltető feladatok erősítik a csapatszellemet, hozzásegítenek a közös munkán keresztül elérhető sikerélményhez” – vallja Balázs Márta, a sorozatot szervező Szivárvány Táncszínház vezetője.
A táncpedagógus koreográfus arról is szólt, hogy a táncosok tudását a megszokottól eltérő szemszögből értékelhetik, ennek érdekében az összes versenyző számára egyenlő körülményeket teremtettek. Az első forduló végén a csapatoknak új zenét sorsoltak ki, amire mindenkinek ugyanannyi ideje volt felkészülni, így az eredményt valóban a kreativitás, a tehetség és tánc iránti elköteleződés határozta meg. A megméretésre a tánccsapatok egy vagy több saját koreográfiával érkeztek, a produkciókat 0-tól 10-ig terjedő skálán pontozta a szakértő zsűri.
Mivel ez még csak az első verseny volt, a szervezők most nem hirdettek helyezéseket, átadták viszont a legjobb fiú és lány táncosnak járó különdíjat Tóth Patriknak és Németh Emmának. A végső győztes pénzdíjat, valamint különböző cégek által felajánlott nyereményeket vihet majd haza.

M.

Információk a versenyről és a Szivárvány Táncszínház programjairól: 06-30/409-2400.