Kemposikerek az oroszországi világbajnokságon

Először szerepelt Oroszországban a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia kemposzakosztálya, a még ismeretlen terep azonban nem jelentett akadályt. A hatfős kerületi csapat öt éremmel tért haza a szentpétervári világbajnokságról.
A sokéves kemény edzésmunkára és a versenyrutinra is szükség volt ahhoz, hogy a magyar sportolók kitűnjenek a rendkívül felkészült, a sportág legjobbjai közt számon tartott orosz, tádzsik, dagesztáni és más keleti versenyzők közül. Sikerük értékét növeli, hogy a XII. kerületi harcművészek ezúttal a jóval nagyobb kihívást jelentő grappling és MMA szabályrendszerekben indultak.
Különösen jól ment a versenyzés a korosztályos világ- és Európa-bajnok Ódor Lilinek, aki a torna első napján gi grappling kategóriában győzött a 16–18 évesek –58 kilogrammos kor- és súlycsoportjában. Másnapra is megmaradt a lendülete, ekkor vegyes harcművészetben diadalmaskodott.
Nagyszerűen szerepelt Lacza Ábel is, aki szintén utánpótlás világ- és Európa-bajnok a 16–18 éves korosztályban. Kemény és kiélezett küzdelmek után a dobogó második fokáig jutott MMA-ban. Ugyanitt, de a felnőtteknél, –66 kilóban Karácsonyi Krisztián, –62 kilóban Kockás Dávid állhatott fel a dobogó harmadik fokára.KemposikerekÉrthetően elégedetten nyilatkozott a világbajnokságot követően Lacza Ádám Illés szakosztályvezető. Mint mondta, valamennyi hegyvidéki kempóka dicséretet érdemel, mindent megtettek a minél jobb szereplésért: „Korábban még sosem jártunk az oroszoknál; érdekes volt látni ennek a közegnek a harcművészeti kultúráját, amiből rengeteget lehetett tanulni. Mindenkire büszke vagyok, Ódor Lilire pedig különösen, mert a kempóban elért sikerei után most grapplingben és MMA-ban is megmutatta, milyen kiemelkedő teljesítményre képes.”
A magyar válogatott összesen nyolc érmet, két aranyat, továbbá három-három ezüstöt és bronzot szerzett az AGML-világbajnokságon.

M.