Tartalmas nyáresti programok a Városmajori Szabadtéri Színpadon

Színházi előadásokkal, koncertekkel és sok más mellett hatalmas „Összefogás gálával” várja a minőségi szórakozás kedvelőit a Városmajori Szabadtéri Színpad július 12. és szeptember 19. között. A rövidebb évad ellenére minden eddiginél tartalmasabb programokra készülhetünk.

A koronavírus-járvány miatt a színházak is bezártak hosszú időre. A veszélyhelyzet elmúltával a Városmajori Szabadtéri Színpad újra megnyitja kapuit, és bár a megszokottnál rövidebb lesz az idei évad, talán minden eddiginél színvonalasabb előadások szórakoztatják majd a nézőket.
Az egyik legérdekesebb programnak az augusztus 16-i „Összefogás gála” ígérkezik. A pandémia idején sok színházi munkatárs megoldhatatlannak tűnő egzisztenciális helyzetbe került, ezért a szervezők úgy döntöttek, jótékonysági akcióval segítenek. A szakma szinte azonnal reagált, több mint kétszázan jelezték részvételi vagy segítő szándékukat.
„A műsorban az összetartozás sokféle megnyilvánulására és az együttlét örömére helyezzük a hangsúlyt. Ha minden igaz, augusztus második felében néző és színész ismét személyesen találkozhat egymással, s visszatérhet a köztük lévő meghittség és intimitás” – mondta Harangi Mária az évadnyitó sajtótájékoztatón. Mint elhangzott, minden színpadi műfaj képviselteti magát. „A legfontosabb, hogy boldogok leszünk, mert együtt lehetünk, és visszakapjuk életünk egy fontos részét” – tette hozzá a gála rendezője.tarTartalmas_nyaresti_programok_A szombat esti koncertsorozatban új és visszatérő fellépők sora várja majd a kikapcsolódni vágyókat. Sokak mellett Kamarás Iván, a Benkó Dixieland Band, Bereczki Zoltán, Zséda, Horgas Eszter, Palya Bea, a Roma Soul és Dés László is dallamokban gazdag koncerttel készül. A tervek szerint augusztus 20-án Berecz András, Herczku Ágnes és Grecsó Krisztián mellett az ország legismertebb roma gyerekzenekara, a Várkonyi Csibészek lép fel.
Nem marad el a közkedvelt Városmajori Színházi Szemle sem, amelynek során a legjobb zenés, szórakoztató és klasszikus előadások mutatkoznak be. Színpadra állnak a Jászai Mari Színház – Népház, a Miskolci Nemzeti Színház, a Győri Nemzeti Színház, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata és a Szigligeti Színház művészei is. Olyan darabokat láthatunk, mint A kutya különös éjszakája, a Hattyúk tava újratöltve vagy Szép Ernő híres szerelmetes históriája, a Lila ákác.
„A koronavírus-járvány miatti elszigeteltség megmutatta, mennyire fontos együtt megélni az élményeket – fogalmazott Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad új igazgatója. – Az a célom, hogy olyan közösségi tér jöjjön létre, ahol a kultúra, a minőség és a közönség számít, ahová jó tartozni.”

Boussebaa Mimi

A műsornaptár lapunk 10. oldalán olvasható. További információk: www.szabadter.hu