Vizelvezeto_arok_keszul_az_Alom_utcaban

Vízelvezető árok készül az Álom utcában

Nyáron sem állnak le az útépítések a Hegyvidéken, jelenleg négy helyszínen zajlanak jelentős beruházások. A végéhez közeledik az új Normafa-parkoló kialakítása, már csak a felszíni munkálatok vannak hátra. A nagyméretű parkolóban az elektromos autók töltésére is lehetőség lesz. Nem messze onnan az utolsó simításokra vár a régi és új Eötvös úti kapcsolat kialakítása, kissé távolabb pedig megkezdődött a Konkoly-Thege Miklós úti csomópont építése.
Már folyamatban van a Gyógyfű utca Csaba utca felőli oldalának rendezése. Ehhez át kell helyezni a 6987/4 helyrajzi számú terület kerítését, ami hamarosan befejeződik, ezt követően kezdődhet a járda kialakítása és az útpálya szélesítése.
Vízelvezető árok készül az Álom utcában, a Zalatnai út és a Trencséni utca között. A beruházás részeként a szükséges burkolatjavítást is elvégzi a kivitelező.
Folytatódnak a közműmunkák is. Az NKM Földgázhálózati Kft. megbízásából a Pulzus Plusz Kft. gázvezeték-rekonstrukciót végez a Szarvas Gábor úton, a Zugligeti út és a Szarvas Gábor út 16. közötti szakaszon. A fejlesztés várhatóan a nyár közepéig tart, addig időszakosan több alkalommal lezárják a forgalom elől a Szarvas Gábor utat. Az ott lakók behajtása biztosítva lesz, azonban a közterületi parkolásra nincs lehetőség. A Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. megrendelésére az Álomszer Kft. közvilágításhálózat-fejlesztést hajt végre a Kiss János altábornagy utcában, a Kléh István utca és a Nagy Jenő utca közötti járdaszakaszon.
Az úthibákat folyamatosan javíttatja a Hegyvidéki Önkormányzat. A kátyúkat a www.hegyvidek.hu honlapon és a mobiltelefonra ingyenesen letölthető Hegyvidék-applikáción keresztül bárki bejelentheti, a veszélyes hibákat 72 órán belül eltüntetik. A fővárosi kezelésű utak – általában a főutak és a tömegközlekedési útvonalak – esetében a 301-7500-as telefonszámot kell hívni!

M.