Rendhagyo_ballagas_kulonleges_ajandekokkal_1

Rendhagyó ballagás különleges ajándékokkal

Bár a helyzet és emiatt a ballagás is rendhagyó volt, mégis, az idei ünnepség is örök élmény marad az általános iskolát elhagyó diákoknak. Az egészségügyi óvintézkedések miatt a szülők nem mehettek be az iskolaépületekbe, a közös éneklés, a „vonulás”, a virágok és lufik, no meg a keserédes búcsúzkodás azonban most sem hiányozhattak.
A Városmajori Kós Károly Általános Iskolában a hetedikesek különleges ajándékkal köszöntek el a nagyoktól. Ők díszítették fel a termet, helyeztek virágokat, apró ajándékokat az asztalokra. Készítettek egy videót is, amiben virtuális sétára hívták a ballagókat, az iskola bejárása közben pedig számos jó tanáccsal látták el őket. Elhangzott, hogy az iskola tanulni tanít, az élet pedig egyetlen esély, ezért illik komolyan venni. A film végén – és ez is meglepetés volt – feltűntek a szülőktől kapott kiskori fotók, egyfajta „ilyen volt, ilyen lett” párosításban. Szó se róla, talán ez aratta a legnagyobb sikert, ahogyan a virtuális lufik is megtették a hatásukat.Rendhagyo_ballagas_kulonleges_ajandekokkal_2Matusné Szaniszló Katalin osztályfőnök, aki Tormássy Mária Csillával vezette végig az úton a 8.b-be járó gyerekeket, arról beszélt, hogy a mostani ballagás igazi összefogás eredménye: „Mindig az aktuális hetedikeseké a feladat, amit a szokásoshoz képest ezúttal egy kicsit másképpen kellett megoldani. Mivel az iskola zárva volt, minden otthon készült – tulajdonképpen a digitális oktatás eredménye is a búcsúztató.”
S hogy mit gondoltak minderről a gyerekek? Marcell szerint a távolságtartás miatt kicsit ugyan furcsa volt a ballagás, de a kényszerű iskolaszünet után mindenki örült, hogy újra láthatta a többieket. A film megannyi élményt, emléket ébresztett fel benne. Anna a szervezőket dicsérte, akik a legjobbat hozták ki az adott helyzetből. Külön kiemelte a kiváló osztályközösséget, ez is kellett ahhoz, hogy ennyire jól érezzék magukat az iskolában az elmúlt nyolc évben. Ez utóbbival Vera is egyetértett, mint mondta, jó volt a Kós diákjának lenni. Márk elárulta, hogy nem tudtak a filmről, amely így mindenki számára kellemes meglepetést jelentett. Elmenőben még hozzátette: talán túl gyorsan teltek el az iskolai évek, ezt elsősként még nem gondolta volna…Rendhagyo_ballagas_kulonleges_ajandekokkal_3A tantermi műsort követően mindkét végzős évfolyam annak rendje és módja szerint körbejárta az iskolát, majd a tornateremben folytatódott az ünnepség. Elsőként Osváth Emese igazgató köszöntötte a diákokat: mint fogalmazott, most ugyan lezárul a diákok életének egy fontos szakasza, azonban ezzel együtt valami új, valami nagyszerű kezdődik. Azt kívánta, hogy ne csak kitűnő, hanem hasznos emberekké váljanak, vegyék észre a jót, a szépet, legyenek képesek örülni minden pillanatnak.
A ballagás alkalmat adott az iskola legrangosabb díjának, a Kós Károly-emlékéremnek az átadására. A kitüntetést az idén Osváth Emese, valamint a nyolcadikos Erős Mara és Fülöp Anna kapta meg.

MM.