Újra Aktív Hegyvidék

Az egészségmegőrzés és az egészséges életmód megkerülhetetlen része a rendszeres testmozgás. Ehhez biztosít keretet a kerületiek számára ingyenes Aktív Hegyvidék program, amelyet most fokozatosan újraindít a szervező Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft.

Már az első alkalommal több tucat sportbarát vett részt a Városmajori és a Normafa Futóklub edzésein. Annak ellenére, hogy a foglalkozásokat új edzők vezetik, a módszerek alapvetően nem változtak: továbbra is az egyéni igényeket és felkészültséget figyelembe véve tartják a tréningeket, amikre kezdőket és haladókat egyaránt várnak. Nem baj, ha valaki lassabb, vagy kevesebbet bír, neki is van helye a közösségben. A trénerek minden hétre edzésterveket állítanak össze, ezeket a klubtagok rendelkezésére bocsátják. Az elmúlt években mindkét futóklub sikeresen szerepelt az Ultrabalatonon, amire az idén is lehetőségük nyílik, hiszen az októberre halasztott versenyen újra elindulnak a hegyvidéki csapatok is.
A Városmajori Futóklub keddenként 18.30-tól várja az érdeklődőket, a találkozó 18.00 órakor van a Szamos utcai futókörnél. Csütörtökön szintén 18.30-kor kezdődik az edzés a Normafánál, fél órával korábban az ottani parkolóban gyülekeznek a futók. További információk a futóklubok Facebook-oldalain olvashatók.
Azok számára, akik a kevésbé gyors, ám komplexebb mozgásformákat részesítik előnyben, a Muditayoga Központ ingyenes gerincjóga-foglalkozásokat tart, korosztálytól függetlenül, a MOM Parktól pár percre, a Győri út 2/b szám alatt. Különleges és az egészség szempontjából rendkívül támogató mozgástípust sajátíthatnak el és gyakorolhatnak a vendégek, akik már az első néhány óra után megtapasztalhatják a torna jótékony hatását. Miközben maximálisan kíméli az ízületeket, alaposan megmozgatja a gerinc körüli izmokat, nagyszerű regeneráló és keringésjavító. A jóga igazi energiabomba, pótolja a napközben elhasznált energiát, enyhíti, sőt akár meg is szünteti a stresszt, ellazítja a testet, megnyugtatja a lelket.
A mozgásokat – szinte a fizikai állapottól függetlenül – bárki képes megtanulni, nem igényelnek komolyabb izomerőt és állóképességet. Az órák minden kedden 17.30–19.00-ig tartanak, a részvételhez előzetes regisztráció szükséges, a jelentkezést az info@muditayoga.hu e-mail-címre kell elküldeni. További információk: www.muditayoga.hu.
Hamarosan a nordic walking is nyári üzemmódra vált, a tervezett indulás időpontja június 26. 15.00 óra, helyszíne a városmajori park. Az is nyugodtan kilátogathat, akinek nincs saját sétabotja, a szükséges eszközöket ugyanis a helyszínen biztosítják a szervezők, egy kényelmes sportcipőről azonban mindenképpen gondoskodni kell. Jó tudni, hogy a résztvevők életkorára tekintettel a foglalkozást csak akkor tartják meg, ha a járványhelyzet erre lehetőséget ad.Ujra_Aktiv_HegyvidekAlig néhány lépésre a parktól, a Városmajor utca 29. szám alatt található tornateremben ismét beindult a tavaly bevezetett és nagy népszerűségnek örvendő nyári aerobik. A klasszikus alakformáló és zsírégető órák minden héten hétfőn 18.00–19.00, szerdán 17.00–18.00 óráig tartanak. Előzetes regisztráció és korcsoportmegkötés nincs, az oktatók a már jól ismert aerobiktanárok.
Ha lehet, az aerobiknál is intenzívebb foglalkozásokon vehetnek részt mindazok, aki eljárnak a funkcionális edzésekre. A Városmajor utca 71. alatti műfüves labdarúgópályák szomszédságában, a Városmajori Gimnáziummal szemben heti két alkalommal lehet csatlakozni az izzasztónak ígérkező tréningekhez: kedden 18.00–19.00, csütörtökön 17.30–19.00 óráig.
A funkcionális edzés nemcsak a fizikai kondíciót fejleszti, hanem mentálisan is erőssé tesz. Különböző eszközöket, medicinlabdát, kötelet, kettlebellt is használnak a résztvevők. A foglalkozásokra kezdők is mehetnek; nem árt vinni saját törölközőt, polyfoamot és vizet, frissítőnek. A célközönség főleg a 20-as, 30-as, 40-es korosztály, azonban idősebbek is elkezdhetik, a köredzéseken az oktatók segítségével mindenki megtalálja a számára megfelelő és kivitelezhető feladatokat.
Habár a koronavírus-járvány csillapodni látszik, még mindig nagyon fontos az egészségügyi szabályok betartása! Ennek megfelelően valamennyi helyszínen előre fertőtlenített eszközök, kézfertőtlenítő és fokozott higiéniai körülmények fogadják a sportolni vágyókat.

MM.