Forgalmi_korlatozasok_kozmuepitesek_miatt

Forgalmi korlátozások közműépítések miatt

Több jelentős, az autóforgalom és a parkolás időleges korlátozásával járó közműépítésre kell számítani a XII. kerületben június második felében.

Jelenleg is zajlik a munka a Tartsay Vilmos utcában, ahol a biztonságos vízellátás érdekében vízvezeték-rekonstrukciót végez a kivitelező. Elektromoshálózat-építést rendelt meg az ELMŰ Hálózati Kft. a Gyöngyvirág út Diana utca és Felhő utca közötti, a Felhő utca Gyöngyvirág út és Felhő utca 20. közötti szakaszán, valamint a Városmajor utca 1. és a Maros utca 6. között, a járdában.
A biztonságos gázellátást garantálja az Őzike út Normafa út és Fülemile út közötti szakaszát, továbbá a Szarvas Gábor úton a Zugligeti út és a Szarvas Gábor út 16. közötti részt érintő gázvezeték-építés. Közvilágításhálózat-fejlesztés történik a Kléh István utcában és az Ugocsa utcában. A munkálatok mindkét helyen zavarhatják a gyalogosközlekedést.
Nemcsak a közműcégek dolgoznak, hanem a Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából is folytatódnak az útrekonstrukciók. Jól halad az új Eötvös út kialakítása: elkészült a régi Eötvös úti kapcsolat, már csak a kopóréteg felhordása van hátra, míg a Konkoly-Thege Miklós úti csomópont építése most kezdődik. Ez utóbbi lesz az utolsó munkafázis.
Az Álom utcában, a Zalatnai út és a Trencséni utca között nyitott vízelvezető árkot alakítanak ki a munkások, amivel megoldják a korábban időről időre gondokat okozó csapadékvíz elvezetését. Ehhez a fejlesztéshez kapcsolódva a szükséges burkolatjavítást is elvégzik.

M.