Kincskeresés és kutyabarátok az úszótáborban

– Hogy éreztétek magatokat?
– Jól!
– Picit bővebben?
– Nagyon jól!
A viccbeli párbeszéd szó szerint elhangzott a Városmajor utcai sportközpontban működő Hegyvidéki Úszóiskola nyári úszótáborában az első kurzus végén, amikor a gyerekeket kérdeztük friss élményeikről.
A négy és fél éves Mór szerint ennél jobban talán még sosem töltött el egy hetet, pedig év közben is ide jár úszótanfolyamra. „Sokat búvárkodtunk, nekem már több ezer kincset sikerült találni” – mondta, majd kis gondolkodás után hozzátette, hogy ez a malomkörzés miatt van, mert azt gyakorolva az ember mindkét karja erős lesz. Úgyhogy aki kincset keres, előtte ne felejtsen el malomkörzést csinálni – üzente lapunk olvasóinak.Kincskereses_es_kutyabaratok_az_uszotaborban1Zsófi már óvodáskora óta, mintegy négy éve úszni tanul. A Németvölgyi Általános Iskola kilencéves diákja először jött a városmajori táborba, de ha rajta múlik, biztosan nem utoljára. „Sokat úsztunk és játszottunk, a vízben kergetőzni, labdázni is lehetett, ami nagyon tetszett. A csúcs mégis a kutyás bemutató volt! Ezen találkoztam Dióval, egy édes kis kutyával, és rögtön sikerült összebarátkoznunk” – mesélte a lány, akinek a mellúszás a kedvence, és örül, hogy volt is alkalma ezt gyakorolni.
Mivel szereti a sebességet, a szomszédos Pannonia Sacra Katolikus Általános Iskolából érkező Feri a gyorsúszásért rajong. „A táborban az volt a jó, hogy sokféle vízi játékot kipróbálhattunk, lehetett szivacsokkal, deszkákkal, karikákkal mókázni. Amikor pedig pihentünk, a barátaimat és az edzőnket megtanítottam makaózni, úgyhogy nem unatkoztunk” – elevenítette fel az eltelt hét történéseit a fiú. Mint mondta, örök emlék marad számára, hogy a rendőrségi bemutatón felvehetett egy eredeti golyóálló mellényt és sisakot.
Most volt először a Hegvidéki Úszóiskola úszótáborában Luca, de máris két új barátra tett szert, sőt régi ismerősökkel is találkozott: „Jó a társaság, jól érezzük magunkat, minden a legnagyobb rendben van. Gábor bácsival, az edzőnkkel rengeteget gyakoroltuk a mellúszást, amióta itt vagyok, sokkal jobban megy. Ahogy a búvárjáték is, amin különböző figurákat kell megtalálni a víz alatt.” A Tamási Áron iskola diákja is „kinézett” egy kutyát a bemutatón, Gesztenyével azonnal megértették egymást.
Harangozó Kitti és Szász Gábor turnusvezetők elmondták, hogy a napi két úszás, a változatos sportprogramok, a torna, a teremjátékok és a különféle bemutatók mellett számos kiegészítő foglalkozás teszi teljessé a gyerekek szórakozását a táborban. Ha jó az idő, elmennek a Budakeszi Vadasparkba, és kisétálnak a közeli városmajori parkba.Kincskereses_es_kutyabaratok_az_uszotaborban2A Hegyvidéki Úszóiskola augusztus 28-ig tart egyhetes táborokat. Mind az úszó-, mind a sportmixtáborban napi két úszóedzés várja a fiatalokat, akik sokat játszhatnak, és különböző sportágakat próbálhatnak ki. Június 29-én és július 6-án kézilabdatábor, a július 13-i héten szinkronúszótábor indul, ez utóbbinál elvárás a legalább félhaladó szintű úszástudás. Heti négy alkalomra szól a nyári intenzív úszástanfolyam, a 45 perces órák hétfőtől csütörtökig 16.15-kor, 17.00-kor és 17.45-kor kezdődnek. A Városmajor utcai táborokról a www.hegyvidekiuszoiskola.hu internetes oldalon olvashatók további információk.

MM.