Megujul_a_Gyogyfu_utca

Megújul a Gyógyfű utca

A járványhelyzet idején is folytatódtak az önkormányzati útfejlesztések. Járda épül a Gyógyfű utcában, és bővül a Konkoly-Thege Miklós úti parkoló, ami megoldást jelenthet a Normafa parkolási problémáira.

Hamarosan befejeződik a buszforduló kialakítása a csillebérci szabadidőközpont bejáratánál. Ez fontos biztonság- és forgalomtechnikai fejlesztés volt, mivel így egyszerűbben tud visszafordulni a menetrend szerinti járat, emellett a sofőrök pihenése is biztosított lesz. Hátravan még a pihenőkonténer telepítése. Fel- és leszállni a központ bejáratánál eddig is működő megállóban lehet.
Jól halad a Konkoly-Thege Miklós úti parkoló bővítése. Már elkészültek a szükséges közműfejlesztések, megkezdődhet az útalépítmény kialakítása. Ha ez megtörténik, az megoldást jelent majd a Normafa parkolási problémáira, egyúttal – a telepített töltőknek köszönhetően – az elektromos autóhasználatot is támogatja a beruházás.
A tervek szerint zajlik az új Eötvös út építése. A legutóbbi munkálatok az ottani csomópont kialakítását, valamint az útszakasz környezetének parkosítását érintették.
Nemrégiben a Dániel úton, a Szepesi utcai lépcsőnél cseréltek ki a kivitelezők egy korlátot, aminek érdekessége, hogy a régi betonoszlopokat az előrelátóan évekkel ezelőtt „levett” sablon segítségével öntötték újra. Most ugyanez történt a Fürj utca végén, a Sirály utca kereszteződésében, ahol egy balesetben kidőlt oszlopot pótoltak hasonló módon. Így ezen a részen is sikerült megőrizni a jól megszokott és kedvelt hegyvidéki utcaképet.
Július közepén kezdődik a Gyógyfű utca Csaba utca felőli oldalának átépítése. Itt járda készül, továbbá némileg szélesedik az útpálya, amely szilárd burkolatot kap. A területrendezés részeként új helyre kerül az osztrák nagykövetség kerítése.

MM.