Kinyitottak a hegyvidéki játszóterek

Régóta vártuk a napot, amikor újraindulhat az élet a Hegyvidéken is. Jó hír, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat e hét elején megnyitotta a kerület játszótereit, amiket mindenki a saját felelősségére használhat.

Az önkormányzat rendszeresen végeztet majd fertőtlenítést, a nagy játszótereken hetente többször, a kisebbeken hetente egyszer, míg a tereken lévő illemhelyeket naponta takaríttatja. A MOM Kulturális Központ épülete egyelőre zárva tart, a mellékhelyiségei sem látogathatók. A kerületi fitneszparkok és a kültéri focipályák ezen a héten ugyancsak megnyílnak.

A járványveszély nem múlt el, ezért nagyon fontos az egészségbiztonsági intézkedések betartása! Budapest Főváros Önkormányzata rendelete szerint 18 év felett kötelező a maszk viselése, a kamaszok számára pedig ajánlott. A játszóterekre látogatók igyekezzenek gondoskodni az egyéni higiéniai eszközeikről, és a használt törlőkendőket, maszkokat otthon dobják ki, ne a nyilvános szemétgyűjtőkbe.

Az önkormányzat arra kér minden hegyvidékit, hogy egymásra odafigyelve, egymásra vigyázva, türelemmel kezdjük újra a közösségi életet!