Természetesen kertészkedünk!

Évek óta segítjük a hegyvidékieket különféle programokkal, hogy környezettudatos megoldásokkal tudják gondozni és ápolni kertjeiket. Az idén e programjainkat egy csokorba fogjuk, és elindítjuk a Hegyvidéki Kertész Hálózatot, amibe szeretettel várunk minden érdeklődőt. Ez azokat a hegyvidéki polgárokat szólítja meg, akik szívesen tanulnának arról, hogyan lehet környezettudatos megoldásokkal létrehozni csodaszép kerteket, valamint erkélyeket, amelyek szépségük mellett hasznosak is, például a beporzó rovarok számára, gondozásuk pedig fenntartható módon történik.Termeszetesen_kerteszkedunk

A hálózat kétféle módon segíti tagjait: elméleti felkészítéssel és gyakorlatban. Az elméletet a Zöld Akadémia fedi le: itt rendszeresen tematikus előadásokat, bemutatókat és sétákat tartunk, amelyek lazábban vagy szorosabban kapcsolódnak a természetbarát kertkultúrához, segítik, hogy a tagok megismerhessék egymást, és egymástól is tanulhassanak. Az elméleten túl azonban gyakorlati segítséget is adunk: ingyenes komposztálókat, ágaprítási szolgáltatást, kedvezményes árú gyümölcsfákat és még sokféle egyéb támogatást.

Már csak azért is megéri hálózatunk tagjának lenni, mert túl azon, hogy lépésről lépésre segítünk a természetbarát kert megvalósításában, évről évre meg is jutalmazzuk a legszebb kerteket és erkélyeket. Intézményeket és közterületeket szépítőket is szeretettel várunk!

A kertészhálózat további híreiről honlapunkon lehet tájékozódni (https://www.hegyvidek.hu/elet-a-hegyvideken/zold-hegyvidek/zold-iroda).

Hegyvidéki Zöld Iroda