Utepitesek_es_katyuzasok

Útépítések és kátyúzások

Buszpihenő épül a csillebérci szabadidőközpont bejáratánál, ami egyszerre kényelmi szolgáltatás és forgalomtechnikai fejlesztés. Le- és felszállásra szolgáló megálló nem készül, viszont egyszerűsödik a menetrend szerinti járat visszafordulása. A munkálatok megfelelő ütemben haladnak. Ugyanez elmondható az új Eötvös út tavaly megkezdett kialakításáról, ami a csatlakozó csomópont építésével és az útszakasz környezetének parkosításával jelenleg is folyamatban van.
Nem messze onnan a Konkoly-Thege Miklós úti parkoló bővítése zajlik, aminek a célja a Normafa parkolási rendjének biztosítása. Kiemelt figyelmet kapnak a környezetvédelmi szempontok, az elektromos autóval érkezők számára külön töltőegységek állnak majd rendelkezésre.
Egy kisebb, ám a gyalogosok biztonsága szempontjából annál fontosabb javítás történt a Dániel úton, ahol a Szepesi utcai lépcsőnél a vízfolyó feletti korlátot cserélik ki a szakemberek. Érdekesség, hogy az elöregedett betonoszlopokat a korábban „levett” sablon segítségével újraöntötték, ezzel is fenntartva a hegyvidéki utcaképet. Jól halad a kátyúzás is, az utóbbi napokban elsősorban a Törökbálinti út környezetében tűntek el az autósokat bosszantó úthibák.
A Fővárosi Vízművek Zrt. megbízásából vízvezeték-rekonstrukció zajlik a Tartsay Vilmos utcában, valamint a Zirzen Janka utcában, a György Aladár utca és a Kútvölgyi út közötti szakaszon. Az egyirányú Tartsay Vilmos utcában továbbra is biztosított az áthaladás, viszont a parkolási lehetőségek korlátozottak. A Zirzen Janka utcában félpályás lezárás mellett dolgoznak a munkások, emiatt az utca ideiglenesen egyirányúvá vált a Kútvölgyi út felől a György Aladár utca irányába.
A Korányi kórház bejáratánál, a Budakeszi úton már befejeződött a vízvezeték felújítása. Elektromoshálózat-építés van folyamatban a Németvölgyi út 40–45. között és a Hegyalja út páratlan oldalán, a Hegyalja út 109. és a Meredek utca között. A Gyöngyvirág úton, a Diana utca és a Felhő utca között, valamint a Gyöngyvirág út és Felhő utca 20. között május végén kezdődik a munka.

MM.