Ismét „Ketten írtuk”

Az Ugocsa utcai könyvtár 2004-ben meseíró és meseillusztrációs pályázatot indított útjára. Minden évben egy-egy gyerekeknek író híresség kezd el egy történetet, amelyet a gyerekek fejezhetnek be. Az idén Mészöly Ágnest kérték fel – ezzel kapcsolatban jelentetett meg felhívást a könyvtár:

„A Holnemvolt klub című mese elején megismerkedhetünk Jankával, aki új osztályba kerül. Osztálytársai nehezen fogadják be, a kislány ezért sokat olvas, ám egyszer annyira megbántják, hogy elszökik az iskolából.

Ha van ötleted a mese befejezésére, akkor jelentkezz! A mese elejét elolvashatod az Ugocsa utcai könyvtár honlapján (http://www.fszek.hu/konyvtaraink/ugocsa_u__10_), amelyet folytathatsz – maximum két A4-es oldal terjedelemben. Sőt, ha kedvet érzel hozzá, illusztrálhatod is!

Az ünnepélyes eredményhirdetés és a legjobbak jutalmazása októberben, az Országos Könyvtári Napok alatt lesz a könyvtárban. A győztes Mészöly Ágnessel együtt olvashatja fel meséjét, és megismerhetjük az író által elképzelt befejezést is.

A pályázatodat behozhatod, vagy beküldheted a következő címre: FSZEK Ugocsa utcai könyvtár, 1126 Budapest, Ugocsa utca 10.

Az ideiglenes zárvatartás ideje alatt kizárólag e-mailben, a fszek1201@fszek.hu címre várjuk a pályamunkákat, a mesefolytatásokat, lehetőség szerint géppel írt formában! A pályázatra írd rá a neved, életkorod, osztályod és elérhetőséged (e-mail-cím). Azok jelentkezését várjuk, akik 18 év alattiak, és vagy a XII. kerületben laknak, vagy a kerületbe járnak iskolába, vagy tagjai az Ugocsa utcai könyvtárnak.

A beküldési határidő: 2020. szeptember 19.

A »Ketten írtuk« pályázat nagy múltra tekint vissza; korábban Lázár Ervin, Varró Dániel, Darvasi László, Boldizsár Ildikó, Békés Pál, Lackfi János, Tóth Krisztina, Berg Judit, Finy Petra, Bosnyák Viktória, Balázs Ágnes, Nógrádi Gergely, Turbuly Lilla, Tamás Zsuzsa, Molnár Krisztina Rita, Harcos Bálint meséihez kerestünk szerzőtársakat, nagy sikerrel.
A pályázatot támogatja a Nemzeti Kulturális Alap.”

 

*

A koronavírus-járvány kapcsán elrendelt enyhítő intézkedések még nem érintik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárat. Az újranyitásra már megkezdődött a felkészülés, az aktuális információkat a honlapon olvashatják az érdeklődők.Ismet_Ketten_irtuk