Nyitás előtt a sportlétesítmények

Hamarosan megnyithatnak az önkormányzati fenntartású sportlétesítmények. A Városmajor utcai sportközpont tanuszodai részén több jelentős beruházás kezdődött meg az utóbbi hetekben. Ezek közül néhány szerepelt az idei tervek között, de olyan fejlesztések is megvalósulnak most, amik egyébként egy későbbi időpontban lettek volna esedékesek. Sőt, többről kifejezetten a zárvatartás miatt döntöttek – mondta el lapunknak Móczán Mónika, a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. vezetője.
A tervezettnek megfelelő ütemben zajlik a szellőzőrendszer tisztítása, karbantartása. Hatékonyabb energiaellátást eredményeznek a megkezdett épületgépészeti javítások, míg az uszodatér és a tornaterem külső nyílászáróinak felújításával könnyebbé válik az épületbelső hőmérsékletének szabályozása. A jobb komfortérzethez járul hozzá az öltözőajtók cseréje és a tornaterem egyes részeinek kifestése.
A szervezési munka és az ügyintézés hatékonyságát növeli az új telefonközpont, amely már üzemel is. Márciusban indult el, és jelenleg is folyamatban van az elektronikus jegyrendszer kialakítása. A beléptetőkapu már áll, az új tanévtől a teljes rendszer üzemel majd.Nyitas_elott_a_sportletesitmenyek
Más helyszíneken is zajlottak felújítások. A Városmajori Gimnáziummal szemben, a Sashegyi Arany János iskolában és a MOM Sport kertjében lévő műfüves focipályákon megtörtént a talaj karbantartása, a palánkok és a labdafogó hálók felújítása, a tereprendezés, sőt a kapuk is biztonságosabb rögzítést kaptak, míg a Városmajor utca 71. szám alatti öltözőépület festése napokon belül befejeződik. Nem maradnak ki a sorból a táborhelyszínek sem, ahol kertészeti munkák, valamint az épületek felújítása és karbantartása tartoznak az elvégzendő feladatok közé.
Móczán Mónika külön kiemelte, hogy a közeljövőben megnyitó összes telephelyen fertőtlenítik a teljes területet. Ez a most is működő focipályák esetében természetesen már megtörtént, míg a Mátyás király úti táborban és a Városmajor utcai sportközpont épületében a következő hetekben esedékes. Fertőtlenítés vár a gyerekeket szállító buszokra is. A nyitásra a legtöbb munka elkészül, csak olyasmi húzódhat el, ami nem zavarja az üzemelést.
Egyelőre nincs döntés a júniusi nyitás pontos időpontjáról. Amint ez megszületik, a www.hegyvideksport.hu és a Facebook-oldal, valamint az önkormányzat honlapja azonnal tájékoztatást ad.

MM.