Egy hónapig nem jár a fogaskerekű

A BKV Zrt. folytatja a pályajavítási munkákat, ezért március 9-től várhatóan április 9-ig nem jár a fogaskerekű – ezúttal a Városmajor és a Szent János Kórház között. A szakemberek cserélik, szabályozzák a pályasínt és a fogasléceket, hogy a szerelvények megbízhatóbban és csendesebben közlekedjenek.

Az egy hónapig tartó felújítás idején a Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es és a 21A, a Királyhágó tér és a Svábhegy között pedig a 212-es autóbusszal lehet utazni. A felső szakaszon a 60-as pótlóbusz közlekedik, amely a Svábhegyről a 21-es autóbusz Normafa irányú megállójából indul, a Széchenyi-hegyen pedig a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött és a gyermekvasút végállomása előtt is megáll.

A fogaskerekű alsó szakaszán található megállóhelyek kedvezőbb kiszolgálása érdekében kiegészítő pótlóbuszjáratok is közlekednek hétfőtől szombatig. A 60A és 60B a Városmajor utcából, a 128-as busz Szent János Kórház megállója mögül indul. Onnan a 60A a Pethényi útig, a 60B pedig az Esze Tamás iskoláig (Rőzse utca) jár.

A 60A és a 60B pótlóbusz munkanapokon 6.00–9.00, valamint 15.00–18.00 óráig az előre meghirdetett menetrend szerint indul. Hétköznap a többi napszakban, valamint szombaton egész nap igényvezérelt, Telebusz-rendszerben közlekedik, azaz csak akkor, ha erre az utasok részéről igény mutatkozik. (Vasárnap a 60A és a 60B pótlóbusz nem jár.)

Az utazási szándékot a +36-1/3-255-255-ös telefonszámon, az automata menüben a 3-as gombot választva lehet jelezni legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel. Amennyiben nem telt meg regisztrált utasokkal az autóbusz, előzetes bejelentés nélkül is fel lehet rá szállni.

d.