Járdaépítések a hegyvidéki utakon

Ahogy melegszik az idő, a XII. kerület egyre több pontján kezdődnek közterületi felújítások. Külön figyelmet kapnak a rossz állapotú járdák, amelyek javítása folyamatosan zajlik.
Hamarosan befejeződik a botlásveszélyes járófelület cseréje a Tusnádi utcában, a Tusnádi köz és a Trencséni utca közötti részen. A mindkét oldalt érintő újraaszfaltozáson kívül az útépítők megoldották a vízelvezetést is, korábban ugyanis sok bosszúságot okozott a csatlakozó telkekre bejutó csapadékvíz. Annak érdekében, hogy emiatt a gépkocsibeállóknál ne legyen túlságosan meredek a behajtó, úgy alakították ki a lejtést, hogy az a csapadékot még a kocsiút felé terelje, ugyanakkor az autók alja ne érjen hozzá a járdához.Jardaepitesek_a_hegyvideki_utakon1Legkésőbb április végéig elkészül a burkolat cseréje a Gaál József út 11–17. közötti teljes hosszon. Erre azért volt szükség, mert egy régebbi közműmunka nyomvonala felett az aszfalt összetöredezett, balesetveszélyessé vált.
Szintén a járófelület fokozott elhasználódása miatt újíttatja fel az önkormányzat a Mátyás király út 35–49. közötti szakaszt. Nemcsak a burkolat újul meg, hanem kiemelt szegélyköveket is beépítenek a szakemberek a sérült vagy hiányzó elemek helyére.Jardaepitesek_a_hegyvideki_utakon2Teljes szélességben újraaszfaltozzák a Stromfeld Aurél úton a Levendula utca és a Nárcisz utca közötti járdát, a páros oldalon. Ezzel ismét könnyen és biztonságosan járható lesz ez a fontos rész. A nem megfelelő lejtési viszonyok következtében felgyülemlő sár és más hordalék akadályozta a biztonságos autós és gyalogosközlekedést a Hunyad közben. Mindez már a múlté, miután az érintett részen nagy felületű burkolatjavítás történt.
Az időjárás már lehetővé teszi a meleg aszfalt alkalmazását kátyúzásoknál. A következő hetekben a többi mellett a Tállya utca, a Zugligeti út és a Karthauzi utca úthibáit szüntetik meg a kivitelezők.

mm.