Találkozás sportcsillagokkal – újraindul a TF Esték

Színvonalas és szórakoztató ismeretterjesztő előadásai révén méltán vált népszerűvé a TF Esték, amely folyamatosan telt házat vonzott, nagyon sok ember kedvelte. Számukra jó hír, hogy tavasszal újraindul a sorozat: első alkalommal, március 17-én Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdakapussal beszélget prof. dr. Pavlik Gábor sportorvos.

A Testnevelési Egyetem kiemelt feladatának tekinti a hegyvidéki polgárok egészségének megőrzését és állapotának javítását. Ezt szolgálják a különféle sportolási lehetőségek – amelyekből, amint a jelenleg is zajló fejlesztések megvalósulnak, egyre többet lehet igénybe venni –, továbbá a március 17-én induló előadás-sorozat is. Ez utóbbi valójában a korábban sokak által kedvelt TF Esték folytatása, illetve újragondolása, célja pedig az, hogy a mindennapokban használható információkat, ismereteket közvetítsen a test–egészség–mozgás témakörében.
Elsőként Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdakapus és prof. dr. Pavlik Gábor sportorvos fogadta el a meghívást. A „Sikeresnek lenni és embernek maradni” alcímet viselő kerekasztal-beszélgetésbe a tervek szerint a közönséget is bevonják.Talalkozas_sportcsillagokkalEzt követően nyárig havonta egyszer jelentkezik a TF Esték. A vendégek minden alkalommal a magyar olimpiai és világbajnok sportolók, valamint a sporttudományok és az egészségügy elismert képviselői közül kerülnek ki, akik az egészségtudatosság és különösen a mozgásgyógyszer fontosságára igyekeznek ráirányítani a figyelmet. A különféle életutak, karrierek megismerése mellett azok a kulisszatitkok és személyes történetek is gondoskodnak a szórakozva tanulásról, amelyek jó része eddig ismeretlen volt a nagyközönség előtt.
Valamennyi korosztályt, az időseket és a fiatalokat egyaránt várják a szervezők. Előzetes regisztrációra nincs szükség, az ingyenes programnak a nemrégiben elkészült, minden igényt kielégítő Athén-terem ad otthont a Testnevelési Egyetem „K”-épületében. A március 17-i beszélgetés kezdő időpontja: 18.00 óra.

M.