Új adóhatározatok érkeznek

Az adószámla-kivonatot az adózók a korábbi évekhez képest később kapják meg, mert az új országos központi adónyilvántartó program túlterheltsége időeltolódást okozott a 2020. évi adókról szóló tájékoztatók kiküldésében.

Több fórumon is megkeresték a kerületben élők az önkormányzatot amiatt, hogy még nem kapták meg az adószámla-kivonatot. A polgármesteri hivatal adóirodája a megváltozott összegű építményadóról, telekadóról és kommunális adóról szóló határozatokat folyamatosan, a napokban postázza mindenkinek. A késedelem oka, hogy az új országos központi adónyilvántartó program túlterheltsége időeltolódást okozott a 2020. évi adókról szóló tájékoztatók kiküldésében, így az adózók a korábbi évekhez képest később kapják meg a leveleket.

Azokban az esetekben, amikor új határozatot küld ki a hivatal, az adó befizetési határideje a levél kézhezvételétől számított 30 nap, ahol pedig nincs változás, maradt a március 15-i határidő. A szokásosnál későbbi kézbesítés miatti késedelmes fizetés nem jár semmilyen következménnyel.

A határozatokhoz és adószámla-kivonatokhoz postai csekket is mellékel az adóiroda. Az adókat ugyanakkor nemcsak postán lehet befizetni, azok utalással is rendezhetők, valamint a regisztrált ügyfelek az eugyintezes.hegyvidek.hu címen elérhető elektronikus ügyintézési rendszeren keresztül bankkártya használatával is teljesíthetik kötelezettségüket.