A_vegehez_kozeledik_a_rendelofelujitasi_program

A végéhez közeledik a rendelőfelújítási program

A hegyvidéki rendelőfelújítási program részeként, tizenegyedikként a Kiss János altábornagy utca 38. szám alatti háziorvosi rendelőt is korszerűsíttette a Hegyvidéki Önkormányzat. Hátravan még a Szilágyi Erzsébet fasori házi gyermekorvosi rendelő rendbetétele, ami a tervek szerint ebben az évben kezdődik meg, és jövőre fejeződhet be.

Teljes egészében megújult a Kiss János altábornagy utcai háziorvosi rendelő. Az átalakítás során az alaprajz racionalizálásával szellősebb, jobban kihasználható terek jöttek létre. Egy korábban itt működő, már megszűnt labor területét felhasználva újabb fektetőhelyiséget, valamint nagyobb raktárt alakított ki a kivitelező. A váró – ahová új padok, asztalok kerültek – szintén tágasabb lett, mert eltűnt a sok helyet foglaló pultrendszer.

A négy praxissal működő, 140 négyzetméteres háziorvosi rendelőben a szakemberek megújították a burkolatokat, újrafestették a falakat, átépítették a mellékhelyiségeket. A fűtési, gépészeti rendszert, valamint az elektromos hálózatot is modernizálták. Az utcafronti ablakok cseréje már megtörtént a korábbi években, ezúttal az udvari oldalon lévő, korszerűtlen nyílászárókat cserélték újakra.

„Derűs, szép helyek lettek a hegyvidéki háziorvosi rendelők, amiket az elmúlt négy évben szisztematikusan felújított az önkormányzat” – fogalmazott a Kiss János altábornagy utcai rendelő átadásán Pokorni Zoltán polgármester. Mint mondta, utolsóként a Szent János Kórház melletti, Szilágyi Erzsébet fasori házi gyermekorvosi rendelő épületét teszik rendbe kívül-belül, ami nem kis feladat, várhatóan az idén kezdődik el, és jövőre fejeződik be.

A szóban forgó rendelőépület felújítására már rendelkezésre áll a forrás: az a 300 millió forint, amit a főváros és a kormány megállapodása nyomán ebben az évben kap a XII. kerület az alapellátás fejlesztésére. Ebből az összegből a járóbeteg-ellátást segítő diagnosztikai eszközöket is vásárol az önkormányzat.

sz.