Elmaradnak az óvodai nyílt napok

A koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben, a kormány által kihirdetett intézkedések figyelembevételével, a Hegyvidéki Önkormányzat nevében Pokorni Zoltán polgármester rendkívüli intézkedéseket hirdetett ki a többi között a gyermekeket érintő kérdésekben is. Az önkormányzati fenntartásban működő bölcsődék és óvodák március 18-tól bezártak, ettől a naptól csak ügyeletet biztosítanak a Normafa Óvodában és az Orbánhegyi Óvodában.

Megkérték a szülőket, hogy aki megteheti, tartsa otthon gyermekét, csak azok vegyék igénybe az ügyeleti szolgáltatást, akik nem találnak más megoldást.

Az óvodai nyílt napok valamennyi önkormányzati óvodában elmaradnak.

Az óvodai beiratkozásról szóló hirdetmény 2020. április 1-jét követően jelenik meg az önkormányzat honlapján, hivatalos Facebook-oldalán, a Hegyvidék lapban és az óvodák honlapján. Kérjük, kövessék figyelemmel a tájékoztatásokat!

Az egyházi, alapítványi, valamint magánóvodák és -bölcsődék esetében – a jogszabályok figyelembevételével – a fenntartó dönt a nyitvatartásról és az ügyeleti rendről. Javasoltuk az óvodavezetőknek, egyeztessenek fenntartójukkal, és alkalmazzák intézményükben az önkormányzati óvodákban bevezetett rendkívüli intézkedést, csak indokolt esetben biztosítsanak ügyeletet.

A Hegyvidék mindhárom bölcsődéje továbbra is tudja fogadni az ügyeleti szolgáltatást igénybe vevőket.

Hegyvidéki Önkormányzat