Indul a téli futás

Nincs szükség másra, mint egy megfelelő cipőre – ez a futás legnagyobb erénye, no meg az, hogy bárki gyakorolhatja, elég, ha a felkészültségéhez igazítja a napi penzumot. Ebben is segít a Gesztenyés kerti Futóklub, amelyben modern pálya, szakképzett edzők, ráadásprogramok és nem utolsósorban jó társaság várják a sportolni vágyókat. Nem csak a sportértéke miatt érdemes csatlakozni a hegyvidékiek számára ingyenes programhoz: a jelenlegi vírushelyzetben különösen fontos a mindennapos mozgás, ezzel erősítjük az immunrendszerünket, ami így nagyobb eséllyel veszi fel a harcot a fertőzésekkel szemben.
Az Aktív Hegyvidék program talán legnépszerűbb részei a futóklubok. Három is van ezekből, tavasztól őszig a Városmajorban és a Normafán lehet edzeni, novembertől márciusig pedig a Gesztenyés kerti Futóklubban. A folyamatosság biztosított, hiszen a klubok „átjárhatók”, a nyári és a téli foglalkozások között megvan az összhang.Indul_a_teli_futasA tagságnak nincs semmiféle előfeltétele, menet közben is bárki csatlakozhat. Kezdők és haladók egyaránt jelentkezhetnek, a felkészültség alapján az edzők külön foglalkoznak a résztvevőkkel, akik szabadtéren futnak, és betartják a szükséges óvintézkedéseket, így a fertőzéstől sem kell tartaniuk. Alapvetően a Gesztenyés kertben lévő modern futókört használják, amely kényelmes és kivilágított, este is biztonságos.
Edzés után a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. jóvoltából a futók a MOM Sport Uszodát, valamint wellnessrészlegét is használhatják. Találkozó: keddenként 18.00–18.15 között a MOM Sportban, a passage-nál.

M.