Két hétre leállt a fogas

Pályakarbantartási munkák zajlanak a fogaskerekű városmajori végállomásánál, valamint az Orgonás és az Erdei iskola megállóhelyek között, ezért november 15-ig nem járnak a szerelvények. Helyettük a 21-es, a 21A és a 212-es autóbuszokkal a Széll Kálmán tér vagy a Királyhágó tér felől lehet eljutni a Svábhegyre. A Svábhegy és a Széchenyi-hegy között 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik, amely csak a gyermekvasút irányában érinti a fogaskerekű Művész úti megállóhelyét (a Művész úti óvoda előtt, valamint a Karthauzi utcában, a Művész út torkolata után áll meg), a Széchenyi-hegyről megállás nélkül tér vissza a Svábhegyre.Ket_hetre_leallt_a_Fogas

A 60A jelzésű pótlóbusz a Szent János Kórház és a 21-es busz Pethényi úti megállója között ingázik, és oda-vissza érinti a fogaskerekű Orgonás megállóját (pontosabban a Sárospatak úton, a hajtűkanyarnál áll meg). A 60B a Diós árok felől közelíti meg a fogas Orgonás és Esze Tamás iskola megállóhelye alatti területeket: a János kórháztól indulva először a Rőzse utca és a Rőzse köz találkozásánál, majd a Rőzse utca 21. szám előtt áll meg, ezután pedig visszatér a kiindulási helyére. A 60A és a 60B Szent János Kórháznál lévő felszállóhelye egyaránt a Városmajor utcában, a Városmajori Gimnázium előtti parkolósávban található.

A 60A és a 60B pótlóbuszok vasárnap nem járnak, a hétköznapi csúcsidőszakok (6–9 és 15–18 óráig) kivételével pedig munkanapokon 6–19, szombaton 8–16 óráig közlekednek, igényvezérelten. Ez azt jelenti, hogy a csúcsidőszakokon kívül – amikor külön kérés nélkül is elindulnak óránként – a BKK Ügyfélszolgálatán, a +36-1/3-255-255-ös telefonszámon lehet kérni a járatok indulását.

sz.