Rendhagyo_dijatadok_nemzeti_unnepunk_alkalmabol_1

Rendhagyó díjátadók nemzeti ünnepünk alkalmából

A Hegyvidéki Önkormányzat hosszú évek óta nemzeti ünnepeinken, nagy nyilvánosság előtt adja át elismeréseit a kiváló munkát végző pedagógusoknak, közalkalmazottaknak, sportolóknak és edzőknek, valamint a közösségépítésben jeleskedő embereknek. Ezúttal azonban a járványhelyzet miatt elmaradtak az ünnepségek, a díjátadó és a hagyományos Gesztenyés kerti koszorúzás pedig szűk körben zajlott.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a Hegyvidéki Önkormányzat nevében koszorút helyezett el a Gesztenyés kertben álló ’56-os emlékműnél Pokorni Zoltán polgármester és Csepreginé Volosinovszki Mária, a polgármesteri hivatal oktatási és közművelődési irodájának vezetője.
„1956. október 23-án sorfordító események kezdődtek, amelyek megmutatták, hogy a magyar nép példátlan erőt és bátorságot mutatva képes az összefogásra” – mondta a polgármester, hozzátéve: ma ismét van közös ügyünk, a járvány elleni küzdelem, amit csak együttműködéssel lehet legyőzni. Pokorni Zoltán szerint mindnyájunknak alkalmazkodni kell az új helyzethez, mert csak így vigyázhatunk magunkra és egymásra. Mint fogalmazott, ez az egymásra utaltság, közös sors közelebb visz egymáshoz, még akkor is, ha fizikailag távolságot kell tartanunk.Rendhagyo_dijatadok_nemzeti_unnepunk_alkalmabol_2
*
„Eddig a március 15-i és az október 23-i ünnepségeink biztosítottak méltó keretet az önkormányzat díjainak átadására. A koronavírus-járvány azonban átírta az életünket, így most nincs rá lehetőségünk, hogy közönség előtt, családtagok, barátok és ismerősök jelenlétében gratuláljunk az elismerésben részesített dolgozóknak, hegyvidéki polgároknak” – mondta Fonti Krisztina alpolgármester, aki nemzeti ünnepünk alkalmából a Hegyvidéki Kulturális Szalonban adott át kitüntetéseket – ezúttal több időpontban.
Az Életmű Díjat az idén Kovács Zsuzsa Mária, a Süni Óvodák vezetője, Raukó Zsuzsanna, a Városmajori Óvodák Csermely tagóvodájának pedagógusa, valamint Somogyiné Jeszenszky Gitta, a Németvölgyi Általános Iskola tanítója vehette át az alpolgármestertől. Eötvös József-gyűrűt kapott Budayné Czigány Melinda, a Normafa Óvoda decemberben nyugállományba vonuló pedagógusa, Kertai Helga Nóra, a Városmajori Gimnázium matematika-, fizika- és filozófiatanára, továbbá Nyerges Attiláné, az Arany János iskola technika- és informatikatanára.
A Hegyvidék Gyermekeiért Díjjal Bodnár Gabriellát, a Táltos Óvoda titkárát és Zádori Györgynét, a Gazdasági Ellátó Szolgálat pénzügyi csoportvezetőjét jutalmazta az önkormányzat. A Hegyvidék Ifjúságáért Díjat Kissné Fiák Judit óvodapedagógus, a Hegyvidéki Mesevár Óvoda vezetőjének helyettese, Mikó Sándor, a Jókai Mór iskola informatika–technika szakos tanára és rendszergazdája, Pártai Adrienn, a Tamási Áron iskola angoltanára, valamint Sabján Ilona, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XII. kerületi Tagintézményéből nyugdíjba vonuló gyermekklinikai és mentálhigiénés szakpszichológus kapta meg.Rendhagyo_dijatadok_nemzeti_unnepunk_alkalmabol4A Hegyvidék Ifjú Pedagógusa Díjjal ismerte el az önkormányzat Bakó Emese, a Városmajori Gimnázium testnevelőtanára és Cene Dóra óvodapedagógus, a Mackós Óvoda intézményvezető-helyettese munkáját. A Segítő Kéz Díjat Czimerné Gergely Juditnak, az Arany János iskola védőnőjének és Lohn Angélának, a Hegyvidéki Szabadidősport Nonprofit Kft. szervezőcsapat-koordinátorának ítélte oda.
A Hegyvidéki Közösségépítő Díjat ketten vehették át. Egyikük Berger Veronika, aki mozgássérülteknek és nyugdíjasoknak tart zumbafoglalkozásokat a Városmajor utcai sportközpontban és a Hegyvidéki Kulturális Szalonban. A másik díjazott Enders Attila Mártonhegyi úti lakos, aki immár két évtizede karolja fel az utca ügyeinek képviseletét.
Díszdiplomákkal köszönte meg az önkormányzat a hosszú, fáradságos munkával eltöltött éveket nyugdíjas pedagógusoknak. Az ötven éve pedagógusi képesítést szerző Jankó-Brezovai Pálné Ordódy Judit és Pakányi Pálné aranyoklevelet, a hatvan évvel ezelőtt diplomázó Jász Katalin és Vígh Józsefné dr. Mecséry Viktória gyémántoklevelet, a hatvanöt esztendeje diplomázó dr. Balla Lászlóné, Gábor Mihályné, Keresztes Lorándné, Szeip Pálné és Tóth Tihamérné Tippel Anna Mária vasoklevelet kapott.
A „XII. kerület Sportjáért 2019” pályázat díját a közoktatásban tanulók kategóriájában Balogh Bella (vívás, párbajtőr), Nagy Liliána (asztalitenisz), Patay Árpád (tenisz), Sárközy Rita (tájékozódási futás), Szabó Panna (taekwon-do) és Szabó Seri Lilla (műugrás, toronyugrás) – valamennyien a Városmajori Gimnázium diákjai – nyerték el. Szintén díjazott lett Fábián Csenge (légtorna), az Arany János iskola, Magyar Hanna (ritmikus gimnasztika), a Szilágyi Erzsébet Gimnázium, Simák Pál Dániel (karate), az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium, Zöld Alíz Rózsa és Zöldi Alma Klára (fitnesz), a Tamási Áron iskola tanulója.
Az edzők, sportvezetők mezőnyében Anti Zsuzsanna, a Hegyvidék SE és a Shuhari Dojo karateedzője, Jasku Marcell úszóedző, a Hegyvidéki Úszóiskola vezetője, valamint Perjámosi Kata, a Bohóchal Egyesület úszóedzője részesült elismerésben. A fogyatékkal élő, XII. kerületben lakó, tanuló vagy dolgozó sportolók számára első ízben meghirdetett pályázati kategóriában Bérczi Zsófia vehetett át díjat, aki az Újpesti Torna Egylet színeiben az Abu Dhabiban és Dubajban tavaly megrendezett Speciális Olimpiai Nyári Világjátékokon aranyérmet szerzett 200 méteres női mellúszásban, 100 méter mellen és 400 méter gyorson pedig ezüstérmes lett.Rendhagyo_dijatadok_nemzeti_unnepunk_alkalmabol3
*
A díjátadókról a Hegyvidék Televízió készített felvételeket, amelyek – a Virányos Általános Iskola diákjainak ünnepi műsorával együtt – a www.hegyvidek.hu/aktualis/hirek/unnepi-megemlekezes-1956 címen tekinthetők meg.

z.