Ajándékok a gyerekek biztonságáért

Hasznos ajándékokkal lepte meg a hegyvidéki óvodásokat és az első osztályosokat a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány a Németvölgyi iskolában. Az óvodások a biztonságos közlekedés elsajátítását segítő eszközöket, játékokat, míg a kisdiákok élénk színű – ezáltal a közlekedők számára könnyen észrevehető – hátizsákokat kaptak.

„Bilincs van benne?” – kérdezte izgatottan az egyik kisfiú a Németvölgyi iskolában, egy nagy dobozt méregetve. „Nem, táska!” – kiabálták a többiek, ahogy kinyílt a csomag, és meglátták annak tartalmát. Nagy volt az örömük, azonnal megkapták és fel is próbálták a hátizsákokat, amiket a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány hozott nekik.

„Rendszeresek nálunk a közlekedésbiztonsági témájú rendezvények” – mondta el lapunknak Dimanopulosz Andrea, a Németvölgyi Általános Iskola igazgatója, aki kitért rá, hogy a rendőrkapitányság munkatársainak közreműködésével minden tanévben szerveznek programokat, valamint évről évre közlekedési vetélkedőt hirdetnek a családok bevonásával. Újdonságként említette a leendő KRESZ-parkjukat, amelyet várhatóan még ebben a tanévben kialakítanak az iskola udvarán.

Az igazgató arról is beszélt, hogy diákjaik szívesen részt vesznek az országos versenyeken, vannak, akik szinte minden évben beneveznek ezekre. Kiemelten szólt a nyolcadik osztályba lépő Kovács Alexandráról, valamint a hetedikes Kiszel Balázsról és Piller Viktóriáról, akik kerékpáros vetélkedőkön értek el több ízben is dobogós helyezést.

A Németvölgyiben hátizsákokat átadó alapítvány játékok és sporteszközök hatalmas csomagjával érkezett a KIMBI Óvodába. Marosi Hedvig óvodavezető elmondta, nem csak az övék a sok ajándék, a többi hegyvidéki óvodával egyeztettek arról, hová kerüljenek a kerékpárok, futóbiciklik, rollerek, térdvédők és sisakok, valamint a közlekedési társasjátékok és játszószőnyegek.Ajandekok_a_gyerekek_biztonsagaert

„A gyerekek minden évben nagyon várják a Pindur Pandúr vetélkedőt, aminek évek óta mi vagyunk a házigazdái a kerületben. Az idei, tavaszra tervezett program a járványhelyzet miatt, sajnos, elmaradt, de reméljük, jövőre ismét próbára tehetik nálunk tudásukat és ügyességüket a hegyvidéki óvodások” – beszélt legjelentősebb közlekedésbiztonsági rendezvényükről a KIMBI vezetője.

„Mint a szivacs, úgy szívják magukba a tudást az óvodások és a kisiskolások, ezért is érdemes a biztonságos közlekedés alapismereteire oktatni a korosztályukat” – fogalmazott Csillag Tibor, a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi tagja. A szervezet a részére felajánlott adó-1%-okból vásárolta meg az ajándékokat, emellett cégeket kért fel adományozásra. Az alapítvány képviselője kiemelte, hogy a szervezőmunka oroszlánrészét mind a mai napig ügyvezető elnökük, dr. Császár Józsefné, „Jolika” végzi, aki 84 évesen is fáradhatatlanul dolgozik a gyerekek biztonságáért.

sz.