Kedvencekkel a vadasparkban

A Budakeszi Vadaspark azon kevés helyek egyike, amelyik szerencsésnek mondhatja magát, és a jelenlegi pandémiás helyzetben is a megszokott módon tarthat nyitva. Teheti mindezt azért, mert a látogatók nagy területen, egymástól távol és szabad téren tudnak részt venni az őszi sokszínű programokon.

Szeptember 28-án kezdődik a Budakeszi Vadasparkban az „Erdők hete”, amelynek tematikus programjai az idén – a hagyományos kitelepülés helyett – a parkban lesznek, a napi látványetetésekhez kapcsolódva. A hét zárásaként október 3-án az állatok világnapjáról is megemlékeznek a szervezők. A napi programok – délben és délután 2-kor – kiegészülnek az „Állatijó” állatbemutatókkal és a „nemszeretem” állatokat bemutató előadásokkal. A látogatók testközelből ismerkedhetnek meg a büdösnek mondott görénnyel, a rossz hírű patkánnyal, a sikoltozásra késztető csótánnyal, s szóba kerülnek a denevérek és a varangyok is.Kedvencekkel_a_vadasparkban1Egy héttel később, október 10-én az „Állati felelősség napja” keretében a társállatokhoz fűződő felelősség kérdéséről szóló előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők a park színpadán. A Budakeszi Vadaspark alapvető küldetése a hazai vadállomány bemutatása, emellett hangsúlyt helyez a társállatként tartott kutyák, macskák jóllétére is. A 11 és 15 órakor kezdődő előadásokon a leghétköznapibb társállatok mellett szóba kerülnek ritka, szokatlan élőlények és a tartásukhoz szükséges legalapvetőbb tárgyi és hozzáállásbeli feltételek is. Ezt a napot is látványetetések (mosómedve: 10 óra, aranysakál: 13 óra) és az „Állatijó” állatbemutatók (12 és 14 órakor) színesítik.
Október 21–22-én a természetben ősszel zajló színpompás változásokra irányítja rá a figyelmet a „Levélkeresgélő”, amely szintén a napi programokhoz kapcsolódva kínál betekintést a legkisebbeknek az erdők rejtelmes életébe. Ilyentájt elég csak a cipőnk orra elé nézni, hogy a különböző színű és alakú levelek közül a legszebbeket összegyűjthessük.Kedvencekkel_a_vadasparkban2A rendezvények érvényes jeggyel, további költségek nélkül látogathatók. A Budakeszi Vadaspark kiemelten ügyel a vendégek egészségére: a védőtávolság megtartása nem okoz nehézséget, a maszkviselés ajánlott. Kirándulás előtt érdemes felkeresni a folyamatosan frissülő honlapot (https://budakeszivadaspark.hu), amin naprakész információk olvashatók.Kedvencekkel_a_vadasparkban3

BI.