Öt csillag a MOM Sport uszodájának

A MOM Sport uszodája először 2015-ben kapta meg az ötcsillagos minősítést a Magyar Fürdőszövetségtől. Akkor a hegyvidéki sportlétesítmény volt az egyetlen, amely a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai államtitkársága által jóváhagyott Nemzeti Tanúsító Védjeggyel büszkélkedhetett. Az öt csillag a legmagasabb szintet jelöli, amit egy szempontrendszer alapján értékel a Magyar Fürdőszövetség Minősítő Szakbizottsága. Nemrég immár másodszor is sikerült megszereznie a MOM Sportnak a kitüntető címet.
A védjegy minősítés alapkövetelményeiben megtalálható a működés műszaki és higiénés feltételeinek megléte, amelyek magas színvonalához nagyban hozzájárultak a zárva tartás alatt megkezdett felújítási munkák. Az értékelők figyelembe veszik továbbá a medencék számát, a vízellátást, a karbantartottságot, valamint a szolgáltatások sokszínűségét és minőségét.Ot_csillag_a_MOM_Sport_uszodajanakA helyszíni minősítés során komoly figyelmet kap a vízminőség. Ez a MOM Sportban egészen kiváló, köszönhetően a szintén az elsők között üzembe helyezett aktív UV-víztisztító rendszernek, amellyel sikerült jelentősen csökkenteni a klórfelhasználást. Nemcsak a belső tér levegője lett kellemesebb, hanem jóval kisebb az esélye a szem- és bőrirritációk kialakulásának is. Ez különösen a gyerekek számára fontos, ami nem utolsó szempont, mivel ennek a korosztálynak a tagjai közül sokan látogatják az uszodát, elég csak az úszásoktatásra gondolni.
A MOM Sportot vezető Móczán Mónika elmondta, hogy amíg a klór inkább a baktériumok és más szerves anyagok ellen hatásos, az UV-berendezés elsősorban a vírusok elpusztításában jeleskedik, ami kiemelt jelentőségű a mostani járványhelyzetben. Annak érdekében, hogy még jobb legyen a vízminőség, nyáron tovább korszerűsítették az uszodatechnikát, és most már egy kíméletesebb, kevésbé éles szagú, ám a klór hatékonyságát mindenben elérő vegyszert használnak.

sm.