Felhívás csalók, rossz szándékú emberek megjelenésére

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

Bár a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet idején számos valóban önzetlen, segítőkész embertársunkkal találkozhatunk, sajnos akadnak csalók, rossz szándékú emberek is, akik kihasználva a helyzetet és az emberek kiszolgáltatottságát, valamint azt, hogy járványügyi kérdésekben a legtöbb ember járatlan, megpróbálnak ebből tisztességtelen hasznot húzni.

Kérjük a hegyvidékieket, különösen az időseket, hogy kétkedéssel fogadjanak minden olyan szolgáltatásról, csodaszerről szóló ajánlatot, ami azt sugallja, hogy azzal biztosan elpusztítható a vírus, megoldható a járványhelyzet, vagy éppen teljes biztonságot nyújt a szolgáltatást igénybe vevőnek. Javasoljuk, hogy minden gyanús ajánlatot több forrásból próbáljanak meg ellenőrizni, és alapvetően a kormány, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az önkormányzat hivatalos tájékoztatását vegyék alapul.

A napokban Fonti Krisztina alpolgármester vezetésével megalakuló Hegyvidéki Segítő Központ koordinálja a kerületben élő 70 év feletti hegyvidéki lakosok ellátásának segítését. Az időseket segítő munkában önkormányzati dolgozók, önkéntesek, civil és ifjúsági szervezetek, valamint a csatlakozó politikai szervezetek képviselői vesznek részt. Feladatuk, hogy minimális személyes kontaktussal alapvető élelmiszereket és gyógyszereket juttassanak el a rászoruló időseknek. Ezek a segítők kizárólag az önkormányzat által kiadott hivatalos megbízólevéllel és azonosító kártyával járhatnak el. Kérjük az időseket, hogy minden esetben kérjék felmutatásra a megbízólevelet és az azonosító kártyát!

Köszönjük együttműködésüket, vigyázzunk egymásra!

Hegyvidéki Önkormányzat