Mozogni mindennap – otthon

Sokan kihasználták a március végi ragyogó napsütést, a figyelmeztetések ellenére az emberek szinte megtöltötték a Normafát. Bár a mozgás valóban nagyon fontos, azonban a jelenlegi helyzetben tilos tömegben végezni! Ez azokra is érvényes, akiknek terápiás célból a többi között a Normafán is egészségvédő tanösvényt jelöltek ki – hívta fel a figyelmet dr. Toldy-Schedel Emil, az Út az egészséghez programot kidolgozó Budapesti Szent Ferenc Kórház vezetője.
A tanösvények elsősorban szív- és érrendszeri vagy magasvérnyomás-betegséggel élők, valamint cukorbetegek számára készültek, ám a túra az egészséges embereknek is ajánlott. De nem most!Mozogni_minden_nap_-_otthon„Az utóbbi napokban több olyan videót készítettünk, ami elsősorban azoknak a betegeinknek szól, akiknek mindenképpen mozogni kellene – mondta a kardiológus szakember. – Nekik ugyanis a gyógyszerbeállításuk úgy történt, hogy feltételeztünk egy megbeszélt rendes napi aktivitást. Az otthon bárki számára könnyedén elvégezhető gyakorlatokat ismertető videók abban segítenek, hogy ez megmaradjon, és mozgáshiány miatt a betegek semmiképpen se kerüljenek kórházba.”
A bemutatott mozgásformák mindenkinek hasznosak, hiszen megelőzik az elhízást, karbantartják a testet és a lelket. A Budapesti Szent Ferenc Kórház gyógytornászai által készített rövid oktatófilmeket a www.szentferenckorhaz.hu, a www.hegyvidek.hu és a www.normafapark.hu oldalon, valamint az egészségügyi intézmény Facebook-oldalán nézhetik meg az érdeklődők.

M.