Hogyan kandírozzunk virágot?

A kandírozás német eredetű szó, azt jelenti, hogy gyümölcsöket, virágokat kristályos cukorral bevonva tartósítunk. Kandírozásra az olyan apróbb virágok alkalmasak, mint például az ibolya, árvácska, rózsaszirom, akácvirág stb.

  • Csak olyan virágokat szabad felhasználni, amelyekről biztosan tudjuk, hogy vegyszermentes kör­nyezetben növekedtek.
  • Virágszedésre a délelőtti órák a legalkalmasabbak, amikor a reggeli harmat már felszáradt a szirmokról, de a nap ereje még nem szívta ki őket.
  • A virágokat felhasználás előtt óva­tosan le kell öblíteni, és lerázogatni.
  • Ezután néhány tojásfehérjét ha­bosra, de nem keményre kell verni, és a virágokat a száruknál fogva be­lemártani. Mindegyiket egyenként kristálycukor­ral kell megszórni, és rácsra fektetve 2-3 órán át szikkadni hagyni.

Különleges és egyedi meglepetés lehet egy kandírozott virágokkal díszített torta, mint amilyen az általunk fentebb ajánlott anyák napi desszert is!Hogyan_kandirozzunk_viragot

Pákozdi Judit