KIMBI Óvoda

Óvodavezető: Marosi Hedvig

Cím: 1121 Budapest, Tállya utca 22.

Telefonszám: 375-2521

E-mail: kimbiovi22@gmail.com

Honlap: www.kimbiovi.hu


Csoportok száma

Maximum/minimum

csoportlétszám

Férőhelyek száma

7

20-25

160


Nyugodt, hegyvidéki környezetben helyezkedik el a KIMBI Óvoda, amely 2013-ban uniós pályázati forrásból és az önkormányzat támogatásával három új csoporttal és többfunkciós teremmel bővült. Ugyanekkor a régi épületrész is teljesen megújult.

Az óvoda egy sárkányról kapta a nevét, a születésnapját mindig gyereknapon ünneplik meg. Az összetartozás abban is megnyilvánul, hogy az ünnepélyeken fehér galléros, a sportrendezvényeken pedig színes KIMBI sárkányos pólóban vesznek részt a gyerekek.

A „Madárbarát Óvoda”, „Zöld Óvoda”, „Nárcisz Óvoda” és „Biztonságos Óvoda” címeket is elnyerő KIMBI egyik büszkesége az ősgesztenyés parkban kialakított udvar, ahol tágas játszóhelyek, izgalmas játszóeszközök és udvari foglalkoztatók is találhatók. A madárbarát tanösvény lehetőséget nyújt a természettudatos gondolkodás erősítésére. Itt kapott helyet az egyedi tervezésű, prevenciós és lábboltozat-erősítő „Mezítlábas-ösvény”, amely különleges kialakításának köszönhetően a mindennapos tornához is segítséget ad a melegebb napokon. Szintén a testmozgást szolgálja a saját tornaterem és a többfunkciós terem, amik az ünnepélyek, rendezvények színterei is.KIMBI_Ovoda1Ha pedig sport, akkor külön említést érdemel a gumiburkolattal borított görkorcsolyapálya! Ezen nemcsak a görkorcsolyázás alapjaival ismerkedhetnek meg a gyerekek, hanem a biztonságos közlekedés szabályait is elsajátíthatják.

Családias légkör jellemzi az óvodát, a csoportszobák hangulatos, teraszkapcsolatos kialakítása is ezt az érzést erősíti. A játék- és fejlesztőterületek, a napi tevékenységeket szolgáló eszközfelszereltség minden igényt kielégítenek.

Nevelési elvei közül a KIMBI Óvoda előtérbe helyezi a gyermeki kíváncsiságból eredő tapasztalatszerzést. „A szeretetteljes gondoskodáson és különleges védelmen alapuló, a fejlődő személyiséget támogatva alakító pedagógiai munkában hiszünk, aminek fontos része a tapasztaltatás – mondja Marosi Hedvig óvodavezető, aki szerint ahhoz, hogy az óvodásokból iskolások legyenek, rendelkezniük kell bizonyos készségekkel, képességekkel és kompetenciákkal. – Éppen ezért a gyerekekkel lépésről lépésre, a sajátos fejlődési ütemüket szem előtt tartva foglalkozunk, figyelmet fordítva az egyéni árnyalatokra és a specialitásokra.”

A homogén életkorú csoportokban két szakképzett, főiskolát végző óvodapedagógus foglalkozik a gyerekekkel, a munkájukat szakképzett óvodai dajkák segítik. Hozzájuk csatlakozik, a csoportok összetétele és szükségszerűsége alapján, további két pedagógiai asszisztens és fejlesztőpedagógus, míg az erre rászoruló gyerekek fejlesztéséért utazó logopédus szakember felel.KIMBI_Ovoda2

A KIMBI nevelési elvei közül a legfontosabbak az egyenlő hozzáférés minden gyermek számára, az egészséges életvitel, a mozgás lehetőségének biztosítása, az óvoda hagyományaira épülő viselkedési kultúra átadása, a gyermek egyéni üteméhez igazodó fejlesztés, a szabad játék előtérbe helyezése, a tehetségek kibontakoztatása, az élmény nyújtásával tevékenységre épülő tanulás, valamint a környezettudatos magatartás megalapozása, a fenntarthatóságra nevelés. Központi elem a tehetségek kibontakoztatása. Nagycsoportos kortól heti egy alkalommal, délelőttönként olyan művészeti, tudományos, ismeretgazdagító, személyiségformáló foglalkozásokon vehetnek részt a kicsik, amiknek értékközvetítő és kulturális tartalmakat is adó, tehetségtámogató jellegük van. A szülőkkel egyetértésben kézműves, néptánc-, drámajáték–színjátszó és természetbúvár, környezetvédelmi csoportban pallérozódhatnak a gyerekek.

Az aktív nevelési időn kívül választható a gyermekangol, a játékos gyermektorna és a speciális, prevenciós, tartásjavító és lábboltozat-erősítő torna, az ovijudo, a sí, a ritmikus gimnasztika és a LEGO robotépítés. Különlegesség az évente Szántódon megtartott sport-, kézműves és környezeti tábor.KIMBI_Ovoda3