Karacsonyi_koszonto

Karácsonyi köszöntő

Tisztelt Hegyvidéki Polgárok!

Tavaly ilyenkor annak reményével zártam köszöntőmet, hogy a következő karácsonyunkra már minden bizonnyal helyreáll életünk megszokott rendje, s az ünnep olyan lesz, mint régen. Újra gondtalanul együtt lehetünk szeretteinkkel, és a járvány már nem mérgezi mindennapjainkat. Sajnos csalódnunk kellett, továbbra is mintha hullámvasúton élnénk, e járvány kiszámíthatatlanul változó természete szorítja korlátok közé életünket.
Furcsa, fordított karácsonyunk lesz. Ennek a három napnak, természete szerint, a szeretet a kovásza, ez az érzés gyűjt egybe minket és családjainkat. Most azonban éppen ez a gondoskodó szeretet kívánja azt tőlünk, hogy mérlegeljünk, s ha indokolt vagy kockázatos, nehéz szívvel ugyan, de kerüljük szeretteinket. Bár a tavalyi ünnephez képest előbbre tartunk a védekezésben, ma már van vakcina, és sokan be is vagyunk oltva, de egyeseknél nem tudjuk száz százalékig kizárni a megbetegedés lehetőségét. S mivel itt nincs helye a valószínűségszámításnak, csak biztosra mehetünk: a szeretet, természetével ellentétben, fájó távolságtartást is megkövetelhet tőlünk.
Mindezek ellenére én hiszek az ünnep erejében, ami támaszt nyújt mindannyiunknak, és a bizakodás, az öröm, az előretekintés napjai is egyben. Csupa olyan érzés, ami a csüggedés ellenében megerősít bennünket, megbékít veszteségeinkkel, és enyhíti a szeretteink elvesztése miatt érzett fájdalmunkat.
Ezen a karácsonyon nem tudok annál jobbat kívánni Önöknek, mint hogy ne kényszerüljenek egymástól távolra az ünnep napjaiban, s hogy jövőre már tényleg valósággá váljon mindannyiunk közös reménye egy boldog, békés és zavartalan karácsony megünneplésére.

Pokorni Zoltán
polgármester